Mario Callant

Maaseikplein verandert van autoparking naar speelse fruitboomgaard...

Gent: Een boomgaard midden in de stad. Dat wordt het Maaseikplein. Onder de appel- en perenbomen kan men gezellig picknicken.

Ondertussen spelen de kinderen een spelletje Twister of leven ze zich uit in de speelcontainer. Een graffitikunstenaar zorgt voor de grappige aankleding van het geheel. Zo verandert het Maaseikplein van een parkeerplaats naar een verblijf- en speelplek in het centrum van de stad.

Stad Gent en Natuurpunt lanceren de soort van het jaar: het lieveheersbeestje...

Gent: Op woensdag 26 april 2017 lanceren Stad Gent en Natuurpunt een campagne om deze soort in de kijker te zetten.

Lieveheersbeestjes spreken tot de verbeelding bij jong en oud en zijn volgens velen zelfs echte geluksbrengers. Bovendien hebben ze een stevige reputatie als natuurlijke vijand van bladluizen.

Dienstregeling stadsdiensten op 1 mei...

Gent: De meeste stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei 2017 (Dag van de arbeid).

Tijdens deze periode geldt voor sommige diensten een speciale dienstregeling. Diensten die niet opgenomen zijn in onderstaande opsomming zijn gesloten.
 

Dienst Toerisme Infokantoor: open

Sint Pietersabdij: Gesloten

SMAK: Gesloten

MSK: Gesloten

Miat: Open van 10 tot 18u

Radio Roeland komt terug in de ether...

Gent: Radio Roeland is 10 jaar uit de ether geweest als stadsradio maar ze komen terug.

Vanaf maandag 24 april word alles terug in ere hersteld, met een nieuwe investeerder zullen ze weer te horen zijn. De Gensche Gazette zal het reilen en zeiler van de lokale radio opvolgen. Vandaag zal alles nog eens op een rijtje gezet worden bij een receptie en aankondiging. Wij als media zullen de lezers verder op de hoogte houden...

Pagina's