Vaccinatiecentrum gratis bereikbaar en toegankelijk voor iedereen…

De Stad Gent stelt alles in het werk om het vaccinatiecentrum in Flanders Expo voor iedereen bereikbaar te maken, te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. Openbaar vervoer van en naar het vaccinatiecentrum is gratis. Ook parkeren aan het centrum is gratis. Op de site zelf staan begeleiders paraat, en wie dat nodig heeft, kan een persoonlijke assistent aanvragen.

 

Te voet of met de fiets

 

Dankzij extra signalisatie vinden voetgangers en fietsers makkelijk de weg naar het vaccinatiecentrum. De routes voor voetgangers staan aangeduid aan de dichtstbijzijnde tram- en bushaltes, fietsenstalling, parking, taxistandplaats en afzetstrook. Bezoekers die slecht te been zijn, kunnen uitrusten op strategisch geplaatste banken. Voor fietsers wordt de route aangeduid vanaf de Kortrijksesteenweg (Derbystraat, 2 minuten fietsen), vanaf het station Gent Sint-Pieters (7 minuten fietsen) en op het fietspad langs de R4. Aan Flanders Expo zelf worden 300 extra fietsenstalplaatsen geplaatst.

 

We willen barrières maximaal wegnemen voor alle Gentenaars, ongeacht het vervoermiddel. Wie naar het vaccinatiecentrum komt, moet dat zo vlot, veilig én kosteloos mogelijk kunnen doen. Of dat nu te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto is.Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

 

Met het openbaar vervoer

 

De Stad Gent zorgt voor gratis openbaar vervoer van en naar het vaccinatiecentrum voor iedereen. Tram 1 rijdt elke 6 minuten tussen Gent Sint-Pieters en Flanders Expo en stopt op 200 meter van de ingang van het vaccinatiecentrum. Daarnaast bedienen ook buslijnen 76, 77 en 78 de halte Dutrieulaan aan Flanders Expo (350 meter van de ingang van het vaccinatiecentrum). Aan de tramhalte zullen rolstoelen en begeleiders staan. De Lijn voorziet bovendien voldoende bussen en trams om eventuele pieken op te vangen. Over hoe Gentenaars gebruik kunnen maken van gratis openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum, volgt later meer informatie.

 

Extra hulp voor mensen met beperking en anderstaligen

 

Voor wie extra hulp nodig heeft en zelf geen hulp kan inroepen, zijn er tal van mogelijkheden. Zo zijn er taxicheques voor mensen met een beperkt inkomen. Minder mobiele personen kunnen ook aangepast (rolstoel)vervoer aanvragen. Er zijn helpende handen aanwezig, maar ook persoonlijke assistentie aanvragen behoort tot de opties. Deze vrijwilligers begeleiden mensen van en naar het vaccinatiecentrum en vergezellen hen ook bij de vaccinatieprik.

 

Iedereen moet zich vlot, veilig en comfortabel kunnen laten vaccineren. Mensen van verschillende leeftijden, rolstoelgebruikers, slechtzienden, slechthorenden, anderstalige Gentenaars, niemand blijft achter. Alle voorzieningen zijn breed toegankelijk. Wie assistentie nodig heeft, wordt ter plekke begeleid van aankomst tot vertrek. Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen en Welzijn

 

Voor slechthorenden is er in een aparte ruimte een ringleiding voorzien, een systeem dat storende randgeluiden via het hoorapparaat wegfiltert. Voor doven en anderstaligen staan tolken paraat die via tablet of telefoon kunnen bijspringen. Alle extra voorzieningen staan gebundeld op www.stad.gent/toegankelijkheidexpo.

 

Met de auto

 

Flanders Expo beschikt tot slot ook over voldoende parkeerplaatsen. Wie een vaccinatiebewijs voorlegt, parkeert gratis op parking B en C. Het nieuwe verkeersgeleidingssysteem aan The Loop geeft duidelijk de richting naar de parking aan. Er zijn plaatsen voor minder mobiele personen en er staan rolstoelen en vrijwilligers klaar voor wie assistentie nodig heeft.

 
 
Vaccinatiecentrum Gent: van uitnodiging tot prik
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten