Denise (87) eerste gevaccineerde Gentenaar: “Voel mij 20 jaar jonger”…

 
GIK eerste vaccin Gent

Een fiere Denise De Grave (87) heeft vandaag in woonzorgcentrum Leiehome als eerste Gentenaar het vaccin tegen covid-19 gekregen. Ze gaf geen krimp toen het spuitje gezet werd en voelt zich naar eigen zeggen 20 jaar jonger. De komende dagen volgen de andere Gentse rusthuizen.

 

 

Denise De Grave wordt binnenkort 88 en verblijft al bijna 6 jaar in woonzorgcentrum Leiehome in de Kloosterstraat in Baarle bij Drongen. Ze kwam samen met haar man naar Leiehome, maar hij overleed helaas 2 jaar geleden. Denise groeide op in een groot landbouwersgezin in Drongen en woonde nadien in Mariakerke. Ze was 62 jaar lang naaister en was erg actief in het verenigingsleven. Ze heeft 2 zonen, die even trots zijn als Denise zelf dat zij als eerste Gentenaar het vaccin heeft gekregen.
Na Denise kregen ook de andere bewoners van Leiehome het vaccin. Daarna trokken enkele bewoners en personeelsleden naar buiten om een boom te planten als symbool voor het aanbreken van betere tijden. Deze week volgen nog 14 andere Gentse woonzorgcentra, tegen eind januari hebben de bewoners van alle 28 Gentse woonzorgcentra het eerste spuitje gekregen. Zo’n drie weken later volgt de tweede inspuiting.

 

Het personeel van de woonzorgcentra wordt later in januari gevaccineerd. Vanaf maart gaat de vaccinatiecampagne voor de bredere bevolking van start met een centraal vaccinatiecentrum in Hal 7 van Flanders Expo. Meer daarover lees je hier.

 

Denise is een schitterend voorbeeld voor alle Gentenaars, oud en jong: nie neute, nie pleuje, geweun vaccinere! We zijn vertrokken voor een serieuze campagne, we gaan er alles aan doen om die snel, degelijk en veilig uit te voeren. We staan er voor en we moeten er door. Samen gaan we corona klein krijgen.Rudy Coddens, schepen van Gezondheid

 

De vaccinatie van Denise is een symbolisch moment van hoop, van een nieuwe fase die wordt ingeluid. Het is al bijzonder zwaar geweest, in het bijzonder voor onze woonzorgcentra. Deze eerste vaccinatie is een startpunt van de herovering van onze vrijheid. We zetten samen door en zullen samen dit virus overwinnen.Mathias De Clercq, burgemeester

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten