Bosoletti brengt ode aan Van Eyck in Mageleinsteeg…

Met het kunstwerk Desencuentro in de pittoreske Gentse Mageleinsteeg brengt de Argentijnse kunstenaar Francisco Bosoletti een ode aan Van Eyck en het Lam Gods. Eerder gingen straatkunstenaars Hyuro, Pastel, Isaac Cordal en STROOK hem voor. De kunstwerken kaderen in het themajaar OMG! Van Eyck was here.

 

Voor Desencuentro probeerde Bosoletti het Lam Gods te bekijken door de ogen van de gebroeders Van Eyck zelf. De panelen van Adam en Eva trokken meteen zijn aandacht. Ze omarmen als het ware alle andere delen van het historisch kunstwerk. Bosoletti stelt dat zonder de ontmoeting van Adam en Eva er mogelijks geen verhaal zou zijn geweest en trekt dit door naar onze eigen realiteit: alle ontmoetingen die we hebben, kunnen het verloop van onze geschiedenis bepalen.

 

Bosoletti werd geboren in Armstrong, een klein dorpje in de provincie Santa Fe in Argentinië. Momenteel is Italië zijn uitvalsbasis, waar zijn werk grote belangstelling begon te krijgen. Hij is een bekende naam in de internationale stedelijke kunstscene en nam deel aan projecten in Europa en Amerika.

OMG! Seven Senses Tour

Naast Bosoletti lieten ook andere grote namen zoals Hyuro, Pastel, Isaac Cordal en STROOK hun creativiteit los op de stad. In augustus 2019 maakte de Argentijnse Hyuro een muurschildering in de buurt van Sint-Jacobs. Nog geen maand later zakte landgenoot Pastel naar Gent af om de achtergevel van Kuiperskaai 14 te transformeren. Begin 2020 maakte de Spaanse artiest Isaac Cordal een moderne interpretatie van Adam en Eva en verspreidde 15 paar miniatuurbeeldjes over de hele stad. Sinds eind mei prijkt een tweeluik van STROOK, dat gemaakt werd met gerecupereerd hout, in de Braderijstraat.

 

De Lam Gods-street art maakt deel uit van de OMG! Seven Senses Tour, een stadswandeling die deelnemers Gent door de ogen van Jan van Eyck laat beleven.

Meer info over het themajaar en het volledige programma vind je hier

Bezoek website

De Stad Gent en streetart

Stad Gent voert al jaren een actief beleid rond graffiti en streetart. Zo ondersteunt Cultuur Gent individuele graffitikunstenaars, geeft advies en zet projecten op zoals het SORRY, NOT SORRY straatkunstfestival. Hiermee wil Cultuur Gent enerzijds kunstenaars de kans geven de stad te gebruiken als speel- en creatieplek en anderzijds street art tot bij een groot publiek brengen.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten