Allereerste Gents glutenvrij kriekbier binnen drie dagen op de markt…

Binnen enkele dagen komt er een Gents kriekbier op de markt. Op zich al opmerkelijk, want het wordt wereldwijd ook het alleréérste glutenvrije kriekbier. “Dat nog niemand daar aan gedacht heeft”, verbaasd de bedenkers van de nieuwe Kriek-Royal ,Geert en Joeri “

Er zijn al zeker 10 jaar glutenvrije bieren op de markt, maar nog geen kriekbier, daar was blijkbaar nog niemand aan begonnen. Dat is nochtans één van de favorietste bieren van de Belgen”, zegt Joeri. Joeri ontwikkelde vroeger ook de Libidus-bieren. Samen met voormalig garagehouder Geert De Paepe uit Sint-Denijs-Westrem richtte zij een nieuwe bierfirma op, onder de naam ‘Let it Beer’, samen zetten ze hun schouders onder het nieuwe biermerk Coucou. Het eerste bier volgde snel, een glutenvrije pils met slechts 2,8% alcohol, maar toch de volle frisse smaak van een échte pint. De bierfirma bevindt zich in Gent, te Sint-Denijs-Westrem. “We zijn al even aan het testen om ons kriekbier op punt te zetten”, zegt Geert. “Er is zeker een grote markt voor. Het overgrote deel van personen die intolerant zijn aan gluten zijn vrouwen, en net zij drinken al eens graag een kriekbiertje. De coronacrisis schrikt hen niet af, de online verkoop begint op gang te komen. “We verdelen nu ook de Nederlandse markt waar men qua aanbod in glutenvrije producten toch al wat verder staat dan bij ons.

Meer info op coucoubier.be.

 

 

Anno 1959
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten