Samen terug veilig op weg…

Naar aanleiding van de aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 24 april stellen NMBS en Infrabel alles in het werk om vanaf maandag 4 mei een maximale treindienst te voorzien. En dat met de nodige voorzorgsmaatregelen om jou als reiziger terug veilig op weg te helpen. Het dragen van een mondmasker wordt daarbij verplicht: in de trein, op het perron en in het station.
Opnieuw naar een maximaal treinaanbod

Vanaf 4 mei zal het treinaanbod vrijwel volledig hervat worden, met uitzondering van een groot deel van de P-treinen van en naar Brussel en de P-treinen die woensdagmiddag en zondagavond rijden.

We raden aan om je reis steeds een dag op voorhand te plannen via de NMBS app of via nmbs.be. Vooral omdat er net zoals elk jaar aan het begin van de maand april, aanpassingen werden doorgevoerd aan de dienstregeling. Vanaf 1 mei zal de reisplanner helemaal bijgewerkt zijn. 

Ook vragen we om verplaatsingen zoveel mogelijk te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 uur ‘s morgens bijvoorbeeld, of ’s avonds voor 16 uur of na 18 uur).

Voor het grensoverschrijdende en internationale verkeer kan je terecht op nmbs-internationaal.com. Hou ook steeds rekening met de richtlijnen van de verschillende overheden.

Mondmaskers en andere veiligheidsmaatregelen

De overheid heeft beslist dat vanaf 4 mei een mondmasker verplicht is op het openbaar vervoer voor iedereen boven 12 jaar. Dit mondmasker moet op elk moment gedragen worden, dus ook in stations en op de perrons. Alternatieve mondbedekkingen worden toegestaan zolang ze mond én neus bedekken.
​​​​​​​
We voorzien ook extra poetsbeurten in de treinen en stations. Daarbij besteden we extra aandacht aan de oppervlakken waar jij als reiziger mee in contact komt, zoals tafeltjes, handgrepen, ticketautomaten, enz. Om onnodige contacten te vermijden kan je je ticket ook online kopen via de NMBS app of via nmbs.be.

Alle genomen veiligheidsmaatregelen vind je terug op nmbs.be.

We danken je alvast voor je begrip en medewerking aan de genomen veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen we samen terug veilig op weg.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Het NMBS Team

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten