Rudy Coddens verteld…

De Stad Gent schakelt tijdens de coronacrisis niet alleen 3 hostels in voor de opvang van daklozen, maar brengt ook daklozen onder in een zorghotel en neemt 2 extra inloopcentra in gebruik. Zo beschikt Gent binnenkort opnieuw over 100 opvangplaatsen voor daklozen, zowel ’s nachts als overdag.

De opvang voor daklozen kwam vorige week sterk onder druk te staan door de social distancing-maatregelen en het uitvallen van personeel. De capaciteit van de winternachtopvang viel terug van 105 tot 65 bedden. De 2 inloopcentra die door het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) worden uitgebaat, konden door personeelstekort niet openen. Gezondheidshuis De Fontein, waar kwetsbare mensen gratis kunnen douchen en wassen, sloot de deuren. De Stad Gent heeft nu enkele oplossingen klaar.

Extra hostel en nieuw zorghotel

Om de capaciteit van de winternachtopvang opnieuw op te krikken, heeft Stad Gent een overeenkomst met 2 hostels afgesloten. Een 3de hostel kan vermoedelijk op zaterdag 28 maart 2020 in gebruik worden genomen. Vrijwilligers van het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis staan het personeel op die locatie bij.
Rudy hierover :

‘Wie geen kot heeft, is het eerste slachtoffer van de gezondheidscrisis, én van de noodzakelijke maatregelen om die te bedwingen. Daar moeten we oog voor hebben. Alles is in het werk gesteld om snel opnieuw voldoende en veilige opvang te kunnen bieden aan dakloze Gentenaars. Ik loof de medewerkers, ondernemers en vrijwilligers die dat mee mogelijk maken door hun flexibiliteit en onvermoeibare werkkracht.’ 

Daarnaast brengt Stad Gent vanaf woensdag 25 maart 2020 ook daklozen onder in een zorghotel met 16 plaatsen. Daar worden de meest kwetsbare daklozen 24 op 24 opgevangen en bijgestaan. In totaal zijn zo opnieuw 100 bedden beschikbaar. De winternachtopvang voor daklozen was voorzien tot 29 maart 2020, en wordt nu verlengd tot eind april.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten