Stad Gent neemt extra maatregelen voor bestrijding coronavirus…

In belang van de volksgezondheid neemt Stad Gent een reeks extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Het gaat onder meer om een verbod op evenementen, manifestaties, markten, foren en ambulante handel op privaat en het openbaar domein, alsook publieke bijeenkomsten in vrijetijdsinrichtingen (bibliotheken, musea, sportinrichtingen,…) en dit voorlopig tot en met 31 maart.

 

Concreet gaat het om volgende maatregelen:

 

1. Stad Gent legt een verbod op tot evenementen, manifestaties, markten, foren en ambulante handel op privaat en het openbaar domein. Het gaat zowel om eigen evenementen van Stad Gent als private evenementen. Handel en horeca waar geen evenementen plaatsvinden worden niet gevat door dit besluit.

 

2. De eigen dienstverlening van Stad Gent wordt beperkt tot het essentiële. Loketten blijven open, afspraken gebeuren maximaal op afspraak en waar kan verloopt de dienstverlening telefonisch of per mail. Er worden extra voorzorgsmaatregelen genomen om de afstand met en tussen de bezoekers te bewaren.

 

Conform de richtlijnen van de hogere overheden blijven scholen en kinderopvang open. Alle dienstverlening op vlak van zorg blijft behouden. De reeds genomen maatregelen zoals de sluiting van de lokale dienstencentra en het bezoekverbod voor woonzorgcentra blijven gelden. De Open Huizen waar senioren samenkomen gaan dicht naar analogie met de sluiting van de lokale dienstencentra.

 

3. Alle vrijetijdsactiviteiten worden opgeschort vanaf vrijdag 13 maart. Het gaat onder meer om musea, zwembaden, sporthallen, markten, foren, ambulante handel en bibliotheken.

 

Al deze maatregelen worden genomen vanaf vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart, en zijn in afwachting van verdere beslissingen van de hogere overheid. In de komende uren worden deze maatregelen verder geconcretiseerd.

‘We nemen deze maatregelen uit voorzorg, in het belang van onze gezondheid. We begrijpen dat dit een grote impact heeft, maar we hebben nood aan duidelijke beslissingen. We danken de Gentenaars voor hun begrip en hun verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus mee tegen te gaan. We moeten hier samen door.’

Mathias De Clercq, burgemeester

Stad Gent volgt de situatie op de voet op en zal bijsturen waar en wanneer nodig. Morgen volgt een nieuwe communicatie. Burgers en organisaties kunnen met vragen over de lokale maatregelen terecht bij Gentinfo: 09 210 10 10 – gentinfo@stad.gent

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten