Via ‘Housing First’ kreeg Hanne een dak boven het hoofd…

Stad Gent geeft daklozen eerst een thuis, zodat ze sterker staan om ook andere problemen aan te pakken. Het is onze ambitie om langdurende dakloosheid te beëindigen !

Housing First koppelt een woonoplossing aan intensieve sociale begeleiding. Door stabiliteit te bieden, kunnen we mensen uit de vicieuze cirkel van dakloosheid helpen. Gent heeft daar goede ervaringen mee: 90% van de langdurig daklozen die een sociale woning toegewezen krijgt, komt niet opnieuw op straat terecht. 

Gent heeft vandaag al het meeste aantal Housing First-begeleidingstrajecten lopen in Vlaanderen, met het ROOF project willen we opnieuw grote stappen vooruit zetten.

digitale meter voor gas en elektriciteit ?

 

Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius enkel nog digitale meters voor gas en elektriciteit. 

In de komende jaren krijgen alle Vlaamse gezinnen gratis deze nieuwe meter in huis. Fluvius geeft hierbij voorrang aan nieuwbouwwoningen, woningen met zonnepanelen en vervanging en plaatsing van budgetmeters. 

Wil je alles te weten komen over deze nieuwe digitale meter en de verschillen in vergelijking met jouw oude meter? De Energiecel van OCMW Gent staat voor jou klaar. Je bent welkom op een aantal gratis en open sessies, telkens van 9u30 tot 12u en van 14u tot 16u. Meer info ?  klik hier.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten