Jan van Eyck speelt hoofdrol in nieuw Suske en Wiske-album…

Jan van Eyck speelt dit jaar niet alleen de hoofdrol in het Gentse themajaar OMG! Van Eyck was here, maar ook in het gloednieuwe Suske en Wiske-album van Studio Vandersteen, De Verloren van Eyck. Gentenaars zullen ook nog andere personages herkennen.

 

75ste verjaardag

Suske en Wiske blazen dit jaar 75 kaarsjes uit en dat viert Studio Vandersteen met een ode aan een ander Vlaams icoon: Jan van Eyck. Het is trouwens niet de eerste keer dat het olijke duo verzeild geraakt in een avontuur met een Vlaamse schilder. In ‘De Raap van Rubens’ (1976) maakten de twee kennis met Peter Paul Rubens en in ‘De Dulle Griet’ (1966) vertolkte Pieter Breugel de Oude de hoofdrol. Nu is het de beurt aan Van Eyck.

Geheime missie

In het nieuwste verhaal De Verloren van Eyck keren de striphelden terug naar het 15de-eeuwse Gent. Wanneer Van Eyck van Filips de Goede de opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal, reist Suske mee als verstekeling. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Tijdens de lange reis steken geheimzinnige tegenstanders de striphelden stokken in de wielen, want niet iedereen is het huwelijk van Filips en Isabella genegen.

‘Jan van Eyck schittert in de hoofdrol van het nieuwste Suske en Wiske-album. Maar ook enkele bekende Gentenaars krijgen een kleine gastrol in het nieuwe album. Genoeg tumult voor 48 pagina’s spanning en avontuur. Om helemaal in het Van Eyck-thema te blijven, is er ook een speciale editie met aangepaste backcover, geïnspireerd op het stadszicht uit het Lam Gods.’

Sami Souguir, schepen van Cultuur
 

Neuzekesverkopers

Naast Jan van Eyck duiken er inderdaad nog bekenden op in het stripalbum. Zo krijgen ook de ruziënde Gentse neuzekesverkopers een klein gastrolletje. Trouwe klanten van de fruitwinkel in de Kammerstraat herkennen zeker ook Bayram, de hartelijke winkelier die al jaar en dag met de glimlach zijn groenten en fruit aan de man brengt.

Praktisch

De Verloren van Eyck maakt deel uit van de reguliere reeks en is het 351ste album in rij. Naar aanleiding van het Van Eyck-jaar is er bovendien een speciale editie van het album met aangepaste backcover te koop in de Van Eyck-shop onder het Belfort.

 

De Verloren van Eyck is een uitgave van Standaard Uitgeverij Strips. Het album is vanaf 12 februari 2020 verkrijgbaar in de boekhandel en de Van Eyck-shop.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten