Burgemeester voert strijd tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag op…

De Gentse politie zal vanaf deze maand een prioriteit maken van gevaarlijk en asociaal rijgedrag. Dit op vraag van burgemeester Mathias De Clercq. De politie kan hiervoor steunen op een nieuwe omzendbrief van het parket Oost-Vlaanderen die toelaat om kordater en efficiënter op te treden.

Bij gevaarlijke en herhaaldelijke feiten zal sneller overgegaan worden op het intrekken van het rijbewijs, inbeslagname van het voertuig of zelfs verbeurdverklaring van het voertuig. Burgemeester Mathias De Clercq: “Agressief en asociaal rijgedrag in onze Gentse straten en wijken is ontoelaatbaar. Door de goede samenwerking met Politie Gent en parket Oost-Vlaanderen kunnen we hier nu forser tegen optreden. Wie zich niet gedraagt in het verkeer, zal dat ook voelen.”

De aanpak van asociaal rijgedrag wordt ook opgenomen in het Zonaal Veiligheidsplan 2020-2025 dat op de commissie van 13 januari werd voorgesteld. De politie krijgt dus duidelijk de opdracht hier rond te werken. In opdracht van de burgemeester richtte Politie Gent de voorbije maanden al meermaals haar pijlen op gevaarlijke en asociale bestuurders. Tijdens verkeerscontroles en flitscontroles werden verschillende bestuurders die het te bont maakten aan de kant gezet. Ook toen al werden rijbewijzen ingetrokken en gelastte het parket de bewaring van het voertuig, in sommige gevallen zelfs met het oog op verbeurdverklaring.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten