11.500 Gentenaars klinken samen op een fantastisch 2020…

De Stad Gent heeft vandaag, op zondag 12 januari, voor de 21ste keer een nieuwjaarsdrink georganiseerd. Het evenement vond voor de 6de keer plaats onder de Stadshal. 11.500 Gentenaars klonken samen op het nieuwe jaar.

 

Van Eyck-thema

In 2020 viert Gent zijn grootste Vlaamse meester, Jan Van Eyck, met ‘OMG! Van Eyck was here’. Tijdens de nieuwjaarsdrink waren er dan ook heel wat knipogen naar het Lam Gods en het veelbelovende Van Eyck-jaar. Kinderen konden tijdens de knutselworkshop op zoek naar het gestolen paneel van De Rechtvaardige Rechters, en burgemeester Mathias De Clercq verwees in zijn toespraak naar de vele activiteiten rond Van Eyck die het komende jaar op het programma staan. Volwassenen konden tijdens de nieuwjaarsdrink onder meer in primeur het OMG-bier proeven, waarvoor acht Gentse brouwers samenwerkten. De Gentenaars, die lieten het hen smaken.

‘11.500 Gentenaars kwamen elkaar een mooi 2020 wensen tijdens de 21ste editie van de nieuwjaarsdrink. Een prachtige traditie. Samen maakten ze ruim 7.000 liter drank soldaat. Stad Gent trakteerde meer dan 28.000 gratis drankjes.’

Annelies Storms, schepen van Feesten en Evenementen
 

Voor alle Gentenaars

Er werd aan iedereen gedacht. Toespraken werden via een ringleiding kwalitatief beter hoorbaar voor mensen met een hoorapparaat. Een tolk Vlaamse Gebarentaal zorgde voor een vertaling van de toespraak van de burgemeester en de teksten van het Nieuwjaarslied en Klokke Roeland. Voor rolstoelgebruikers werd vóór het podium een zone voorzien. Heel wat Gentenaars lieten zich in de wensbox verrassen en kregen een persoonlijke en originele wens mee naar huis.

 

De nieuwjaarsdrink is een organisatie van de Dienst Feesten en Ambulante Handel van Stad Gent. EMO stond in voor de organisatie van de catering.

 
Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten