Muzikanten Gorki en 87 leerlingen Melopee eren Luc De Vos met eigen versie van Mia…

Op vrijdag 29 november 2019 is het exact vijf jaar geleden dat Luc De Vos overleed. Maar liefst 87 leerlingen van Muzische leerThuis Melopee besloten om samen met de muzikanten van Gorki een knappe versie te brengen van Gorki’s meest bekende hit Mia.

Speciale band met Melopee

Luc De Vos had een speciale band met Melopee, toen nog De Wonderfluit. Hij schaarde zich volledig achter het concept van de school: een Muzische leerThuis waar muziek vanaf de kleuterklas een centrale plaats inneemt in het leerproces. Daarnaast hielp hij ook mee om de nieuwe ‘Groene en Avontuurlijke speelplaats’ (GRAS) van de school te realiseren, de eerste van Gent. De zanger was een van de bekende Vlamingen die een kunstwerk realiseerde op een oude tegel van de speelplaats. Die tegels werden daarna geveild door Jan Hoet om de nieuwe speelplaats te helpen bekostigen.

‘Tja, het is altijd een beetje een dubbel gevoel als we Mia spelen, maar daarom is het net goed dat het zo’n frisse aanpak was. Dankzij alle enthousiaste kinderen kreeg het liedje ook wel een zekere onschuld mee, en daar was Vos wel gevoelig voor.’

Thomas Vanelslander, gitarist Gorki

‘Sterren komen, sterren gaan. Luc De Vos zal altijd in ons hart blijven bestaan. Mooi dat we hem op deze manier kunnen blijven eren.’

Mathias De Clercq, burgemeester

‘Hartverwarmend dat de band tussen Luc De Vos en het muzisch schoolproject in ere wordt gehouden, met dit pakkende “in memoriam”.’

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs
rwijs

De video zal verspreid worden via de sociale mediakanalen van de Stad Gent.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten