Foto tentoonstelling in het Geuzenhuis…

“Wie het voorrecht heeft om oud te mogen worden, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met zijn of haar eigen aftakeling. Op zich, een lelijk woord dat er voor zorgt dat we veroudering negatief benaderen. Ouderdom krijgt een onvoldoende gezonde plaats in het leven. We beleven het niet comfortabel. De dood die er op volgt maakt ons vaak droevig, bang. Het hoeft niet zo te zijn.

Ontkenning is als een placebo. Confrontatie kan ons doen nadenken. Aanvaarding leidt tot comfort. We zijn meester over onze eigen perceptie en zijn het aan onszelf verplicht alles uit het leven te halen, zo lang we kunnen. Dat leven is als een snelweg waarover we razen. Als fotograaf sta ik langs de vangrail, licht trekkend aan je mouw en toon ik je deze foto’s: “Op het einde van de snelweg gebeurt dit.”

Na een levenslange fascinatie voor het beeld, vindt Gentenaar Bert Potvliege zich terug als 35-jarige kunstenaar die zichzelf omschrijft als een masochistisch fotograaf. Hij botst doorheen het leven op onderwerpen die hem boeien door een confrontatie met uitdagende en veelal moeilijke gevoelens. Deze voelen werkt verslavend, terwijl hij dit in zijn beelden tracht te gieten – het creatief aanwenden van die complexiteit. Fotografie mag in die zin therapeutisch zijn. Elk project werkt dan als een les en groeiproces.

Elk onderwerp moet een uitdaging zijn. Terwijl hij verder ontwikkelt worden deze projecten dan ook omvangrijker en intiemer. Zijn werk presenteren aan de wereld is een even boeiende uitdaging als het maken. Het is goed om regelmatig tentoon te stellen, werk te publiceren, gesprekken aan te gaan met de toeschouwer. Zo leer je jezelf als kunstenaar kennen.”

fototentoonstelling, getiteld ‘Beleven’. Deze loopt van 6 tem. 15 december in het Geuzenhuis Gent (Kantienberg 9), met een openingsvernissage op vrijdag 6 december vanaf 20u.

http://www.geuzenhuis.be/6-potvlieghe
https://www.facebook.com/events/1485390301615178/

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten