Gault&Millau-chefs achter het fornuis tijdens Week van de Pollepel…

Tijdens de Week van de Pollepel (25 tot en met 29 november 2019) staan dit jaar meerdere Gault&Millau-chefs in de keukens van de 8 erkende Gentse sociale restaurants. Zij gaan de uitdaging aan om met een beperkt budget en voedseloverschotten een heerlijke maaltijd te bereiden.

 

Topchefs achter het fornuis

Speciaal voor deze editie van de Week van de Pollepel staan er op maandag 25 november 2019 meerdere Gault&Millau-chefs in de keukens van de erkende Gentse sociale restaurants:

  • Davy Devlieghere van Bistro Julien kookt in ’t Oud Postje.
  • Marcelo Ballardin van OAK kookt in Eetcafé Toreke.
  • Maxence Sys en Laurent Willems van L’Autre Vie zijn de topchefs voor de restaurants Kaaihuis, Balenmagazijn en Poorthuis.
  • Kobe Desramaults van Chambre Séparée is te gast in Parnassus.
  • Danny Horseele van restaurant Horseele staat achter het fornuis in Nieuw Gent.
  • Ignace Wattenberge, ‘Eerste Kok van België 2018’, kookt in De Knoop.

‘Foodsavers won in mei de Culinary Innovators Award 2019 van Gault&Millau. Gault&Millau was zo enthousiast over het project, dat ze iets extra’s wilden doen. Zo kwamen we tot het initiatief om topchefs de Gentse sociale restaurants mee te laten promoten. De geste wordt sterk geapprecieerd, er bestaat geen betere manier om onze sociale restaurants onder de aandacht te brengen.’

Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid

Elke dag een eigen thema

Naast de samenwerking met de topchefs op maandag, kaderen ook de andere dagen binnen een specifiek thema:

  • Op dinsdag worden bezoekers uitgenodigd om een praatje te slaan met hun tafelgenoten tijdens de BabbeLunch/menu Animé.
  • Petit Plat: woensdag staat in het teken van de kinderen met een menu op maat.
  • WereldKeuken: donderdag is er aandacht voor de gerechten uit de thuislanden van de medewerkers.
  • Bella Italia: op vrijdag serveren de erkende sociale restaurants het populairste Italiaanse gerecht, dat werd gekozen via de Pollepel-poll op stad.gent/pollepel.

Ontmoetingsplaats

Sociale restaurants staan niet enkel synoniem voor lekker en betaalbaar eten. Ze zijn ook een ontmoetingsplaats waar bezoekers in een gezellige sfeer en goed gezelschap kunnen eten, met nieuwe gezichten en oude bekenden uit de buurt. Bovendien zijn de maaltijden ook betaalbaar voor mensen met een beperkt budget dankzij de sociale tarieven.

‘Onze sociale restaurants zijn echte leerplekken. Men draait er mee in de keuken, leert er met klanten omgaan, oefent er Nederlands, … Het is een zeer dankbare plek om aan de slag te gaan met mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan.’

Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk en Sociale Economie

Daarnaast is de keuken van een sociaal restaurant een sociale werkplek waar mensen in een stimulerende omgeving begeleid worden om hun talenten te ontwikkelen en werkervaring op te bouwen. Een mooie mix van medewerkers zorgen voor het kloppend hart van de sociale restaurants.

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten