Stad Gent organiseert zitdagen voor vragen rond lage-emissiezone…

De invoering van de Gentse lage-emissiezone (LEZ) komt snel dichterbij. Daarom organiseert de Stad Gent in oktober en november 12 zitdagen in verschillende Gentse wijken. Daar kan je, net als bij het vaste LEZ-loket in Administratief Centrum Zuid, terecht met al je vragen over de lage-emissiezone. Je kan er ook een tijdelijke toelating kopen of je wagen laten registreren.

 

Op 1 januari 2020, over enkele maanden dus, zullen de meest vervuilende wagens de Gentse binnenstad niet meer mogen binnenrijden. Voor 75 procent van de Gentenaren verandert er niets: zij mogen de lage-emissiezone automatisch in omdat ze een wagen hebben die voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Is dat voor jou niet het geval, dan kan je via www.lez2020.gent zelf je wagen controleren, je wagen registreren of een tijdelijke toelating kopen.

Neem papieren en bankkaart mee

Wie dat liever niet online regelt, wie geen computer heeft of wie nog vragen heeft over de lage-emissiezone, kan terecht in de eigen wijk op een van de twaalf zitdagen. Op zo’n zitdag zullen stadsmedewerkers de bezoekers te woord staan en zullen ze hen helpen om hun wagen te controleren en eventueel hun toegang te regelen. Mensen nemen daarom best hun autopapieren en een bankkaart mee. Heb je een parkeerkaart, een voertuig aangepast aan een beperking of een verhoogde tegemoetkoming, dan heb je ook die documenten nodig. Vooraf reserveren is niet nodig.

Data en locaties

De data en locatie van de zitdagen zijn terug te vinden op deze webpagina op www.lez2020.gent. De kalender hangt ook uit in het straatbeeld via affiches in elke buurtinfokast. De kalender is ook te raadplegen aan elk Gentinfopunt, in alle Open Huizen en bij elke buurtwerking. De eerste zitdag gaat door op maandag 7 oktober van 10 tot 16 uur in de inkomhal van het Sint-Lucasziekenhuis.

Maatregelen voor kwetsbare doelgroepen

Met deze zitdagen wil de Stad haar inwoners en bezoekers zoveel mogelijk begeleiden bij de invoer van de lage-emissiezone. Om diezelfde reden wordt er ook er een uitgebreid pakket aan ondersteunende maatregelen voor kwetsbare doelgroepen gelanceerd. Alle info hierover op www.stad.gent/milieuvriendelijkemobiliteit.

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten