Meer dan 100 verdwaalde fietsen van Gentse Feesten zoeken hun eigenaar…

Net zoals de voorbije jaren hebben opnieuw veel bezoekers de fiets genomen richting de Feesten. Maar intussen zitten de Feesten er al op, en worden de tijdelijke fietsenstallingen weer afgebroken. Wie zijn fiets daardoor niet meer terugvindt, kan zijn stalen ros de komende weken afhalen bij de Fietsambassade.

 

De fiets bleek ook in 2019 het perfecte vervoersmiddel om naar de Gentse Feesten te komen. De bewaakte fietsparkings zaten op sommige dagen volledig vol, en de Fietsambassade plaatste halverwege de Gentse Feesten zelfs nog fietsenstallingen bij.

‘We zijn verheugd over de vele feestvierders, jong en oud, die voor de fiets gekozen hebben. De fietsers hebben bovendien goed gebruik gemaakt van de 5.250 tijdelijke plaatsen die voor hen voorzien waren. Wij zullen in de komende jaren blijven inzetten op nog meer kwalitatieve fietsparkeerplaatsen tijdens de Feesten.’

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Zoals op de stallingen aangegeven, worden de tijdelijke fietsenstallingen op maandag 29 juli 2019 weer weggenomen. Heb jij je fiets in een van die stallingen laten staan of ben je je fiets uit het oog verloren tijdens de Gentse Feesten? Kom dan zeker eens kijken in het fietsdepot van de Fietsambassade of je fiets daar niet staat. Ook bij de opbouw van de Gentse Feesten nam de Fietsambassade al een 150-tal fietsen mee uit de feestenzone omdat ze in rekken stonden die ontruimd moesten worden of omdat ze in de weg stonden voor podia, bars of doorgangen. 

Praktisch

Je kan je fiets gratis komen ophalen bij het Fietsdepot (Maaltebruggestraat 191 , 9000 Gent – vlak bij de Sterre) binnen de drie maanden na de Gentse Feesten. Op vertoon van een bewijs van eigendom (fietssleutel, foto, aankoopbewijs), krijg je je stalen ros weer mee naar huis.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten