Gentse Feesten 2019: Nieuwsgolf zondag 28 juli 2019…

Cijfers en weetjes zaterdag 27 juli 2019

 

 • Op de negende dag bezochten 95.000 mensen de Gentse Feesten. Ter vergelijking: op dezelfde dag in 2018 telde Gent 200.000 bezoekers, maar toen viel de tweede zaterdag wel samen met de nationale feestdag. Na negen dagen Gentse Feesten staat de teller zo op 875.000 bezoekers. In 2018 stond het totaal na negen dagen op 1.170.000 bezoekers.
 • De Lijn vervoerde op de negende dag van de Gentse Feesten 25.970 reizigers met het extra aanbod. Dat is meer dan de helft minder dan de negende dag in 2018. De Lijn kende toen op de nationale feestdag met 53.300 reizigers een historische topdag. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, Gent Sint-Pietersstation en de Korenmarkt, vervoerde 24.400 reizigers. 1.570 reizigers maakten gebruik van de 12 Feestenbussen die de feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent.
 • Het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis verzorgden 107 bezoekers, 9 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
 • Politioneel: 65 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen, van wie 27 in de feestzone en 38 buiten de feestzone. Er werden 42 verkeersinbreuken vastgesteld en 10 voertuigen getakeld. 47 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de politie. Er werden 20 bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan 8 voor openbare dronkenschap en 8 voor het verstoren van de openbare orde. Daarnaast werden er ook 3 gerechtelijke aanhoudingen verricht.
 • Gentinfo beantwoordde op zaterdag 27 juli 138 vragen van burgers, waarvan er 3 over de Gentse Feesten gingen.
 • Er waren geen noemenswaardige problemen door het aangekondigde onweer. De Kindernamiddagen op Gentopia (Zuidpark) werden op zaterdag wel vroegtijdig gesloten door de aanhoudende regenval. Ook de rederijen hielden er vroeger mee op.

Winnaars Straatanimatie

De Stad Gent wil door het uitreiken van twee financiële prijzen de uitstraling van de Gentse Feesten binnen het nationale en internationale milieu van straatartiesten versterken. De ene prijs richt zich op muzikanten, de andere prijs richt zich op alle andere straatartiesten.

 

Strafste straatartiest

 • 1ste prijs, 2.500 euro: Shana Van Cauwenberghe – Interactieve straattheateract met de ‘Typotheek’ – BELGIË
 • 2de prijs, 1.000 euro: Michiel Gavel – dansact door Allegro Dance Company – BELGIË

 

Strafste straatmuzikant

 • 1ste prijs, 2.500 euro: Michiel Hinneh (PE Live) – Gospel, Afrikaanse dans, percussie – BELGIË
 • 2de prijs, 1.000 euro: Ondrej Pilar – percussie op emmers, potten en pannen- TSJECHIË
 • 3de prijs, 500 euro: Tamsen Devaere – pop, kleinkunst en jazz- BELGIË

In de kijker – zondag 28 juli 2019

 • Van 10 tot 20 uur is het Markt van de Lege Portemonnees op de Predikherenlei en Ajuinlei.
 • Het traditionele Bal 1900 vindt plaats op de Kouter en start om 19.30 uur.
 • De Propere Fanfare (22 uur) begeleidt het feestgedruis op het Walter De Buckplein.
 • De Kaarskensstoet is de officiële afsluiter van de Gentse Feesten. De stoet trekt om 23 uur van de Kouter richting de Korenmarkt onder begeleiding van De Verdammte Spielerei.
 • Bella Italia, onder andere met Sandra Kim, brengt de mooiste en bekendste Italiaanse hits naar Ons Luisterplein (23.15 uur).
 • Killer Queen, de beste Queen-coverband uit het Verenigd Koninkrijk, mag het Sint-Baafsplein komen afsluiten (23.30 uur).
 • Shizzle Le Sauvage en Fred Kandi sluiten Polé Polé feestelijk af (23.30 uur).
 • Jelle Cleymans brengt zijn El Bandido’s mee naar de Korenmarkt (23.30 uur).
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten