Gentse Feesten 2019: Nieuwsgolf zaterdag 20 juli 2019…

Cijfers en weetjes vrijdag 19 juli 2019

 

  • Op de eerste dag van de Gentse Feesten bezochten 105.000 mensen de Gentse Feesten. Ter vergelijking: de eerste dag in 2018 lokte 110.000 bezoekers. 10.000 feestvierders waren aanwezig op het openingsevenement aan de Reep.
  • De Lijn vervoerde op de eerste dag van de Gentse Feesten 2.387 reizigers met de extra Feestbussen die werden ingelegd. Dat is 29% meer dan vorig jaar. De cijfers van de tram zijn nog niet gekend.
  • Het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis verzorgden op vrijdag 111 bezoekers, 13 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
  • Politioneel: 87 feestvierders kregen een GAS-boete voor wildplassen, van wie 75 in de feestzone en 12 buiten de feestzone. 19 voertuigen werden getakeld. 35 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de politie. Er werden 7 bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan 3 voor openbare dronkenschap en 4 voor het verstoren van de openbare orde. Er werden 10 verkeersinbreuken vastgesteld in de feestzone, 61 erbuiten.
  • Gentinfo beantwoordde op vrijdag 19 juli 355 vragen van burgers, waarvan er 151 over de Gentse Feesten gingen.
  • Dienst Milieu en Toezicht controleerde de feestpleinen op geluidsoverlast, maar nergens werden de normen overschreden.

In de kijker – zaterdag 20 juli 2019

  • Gentopia opent op zaterdag om 14.30 uur met een battle tussen feestenburgemeester Annelies Storms en kinderburgemeester Marjolein Acke. Ze voeren een interactieve strijd voor de titel ‘BFF van Frisco de Pinguïn’.
  • Ook zaterdag worden feestvierders muzikaal verwend op alle pleinen. Zo kunnen ze genieten van Eva De Roovere (Spiegeltent om 20.30 uur), de folkmuziek van Sanseveria (Baudelo om 22.30 uur), Johan Verminnen, die ondertussen al 50 jaar op de planken staat (Ons Luisterplein om 23.15 uur) en disco en soul met Spanks (Groentenmarkt om 21.20 uur).
  • Wie na het openingsevenement zelf nog eens wil meezingen, kan naar Vlaanderen zingt met ‘special guest’ Koen Crucke op het Sint-Baafsplein om 19.30 uur.

Locatie van de dag: Miramiro

Miramiro mag 25 kaarsjes uitblazen dit jaar. Om die verjaardag extra luister bij te brengen, wist de organisatie het Belgisch circuscollectief ‘Collectief Malunés’ te strikken. Het collectief viert zelf trouwens zijn tiende verjaardag. Het collectief zal een uniek spektakel brengen dat enkel in Gent te zien zal zijn. Het collectief verzorgt ook de soundtrack voor het groot vuurwerkspektakel op 21 juli aan Portus Ganda.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten