TMaas test virtueel verkeersplatform tijdens Gentse Feesten…

TMaaS, de ontwikkelaar van het digitaal verkeersplatform voor de Stad Gent, houdt tijdens de Gentse Feesten een grote test van het virtuele dashboard. De test gebeurt in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent en gaat van start op 19 juli 2019.

 

De Gentse Feesten zijn daarvoor het uitgelezen moment, want tijdens die tien dagen wordt de stad bezocht door een massa mensen. Dat betekent een grote uitdaging op vlak van mobiliteit en dus de ideale gelegenheid om het dashboard aan een grondige test te onderwerpen.

Van de Gentse naar de Winterfeesten

Het gaat om een interne test, waarbij TMaaS onder andere de goede werking en de gebruiksvriendelijkheid van het platform een eerste keer aan de praktijk zal toetsen. Daarvoor nemen de medewerkers met het virtuele dashboard plaats in de ‘control room’ van de Stad Gent. Door de verkeersstromen beter in kaart te brengen en het mogelijk te maken om problemen en onregelmatigheden sneller op te sporen, wil TMaaS de verkeersmanagers van de Stad bijstaan in de drukke feestperiode.

‘Door technologie slim in te zetten, bouwt het virtuele verkeersplatform mee aan de mobiliteit van morgen, en zo ook aan een aangenaam Gent.’

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Na de Gentse Feesten wordt het dashboard verder ontwikkeld, voortbouwend op de resultaten van de eerste test. De echte lancering van het dashboard is gepland voor het voorjaar van 2020. Eerst komt er nog een tweede test tijdens de Winterfeesten in december. Ook geïnteresseerde burgers kunnen daaraan hun bijdrage leveren. Mensen die willen deelnemen aan de test tijdens de Winterfeesten als lid van het ‘user panel’, kunnen een mail sturen naar info@tmaas.eu.

Volg ons op :
error0
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten