De kaaipromenade langs De Krook is klaar…

De werken in de omgeving van De Krook zijn afgerond. De Platteberg, de Grote Huidevettershoek en de Korianderstraat werden heraangelegd. Ter hoogte van de bocht van de Schelde ligt een gloednieuwe kaaipromenade met zitruimte. Na de heropening van de Nederschelde aan de Reep, krijgt Gent er opnieuw een mooie plek bij aan het water.

 

De heraanleg van het openbaar domein speelt daarmee in op de nieuwe publieksfuncties van de site. Meer groen en meer fietscomfort waren twee belangrijke klemtonen. Er werd ook rekening gehouden met vereisten voor brandweer en logistiek, en met de invulling van de site als voetgangersgebied.

‘Met de kaaipromenade hebben de Gentenaars er een prachtige zitplek bij aan het water.’

Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte

Promenade

De straten rond De Krook waren toe aan een grondige opfrissing. De heraanleg maakt de bibliotheek en de ondergrondse fietsenstalling vlot bereikbaar vanuit de drukke Sint-Pietersnieuwstraat. De kaaien werden vernieuwd en verlaagd, en er zijn aanmeerplaatsen voorzien voor pleziervaart en taxiboten. Zowel de kaaien als de Platteberg kregen meer groen. Bij de heraanleg werden ook enkele afvalwaterriolen vernieuwd en er werd een gescheiden stelsel geïnstalleerd.

De werken kostten ongeveer 3,5 miljoen euro, waarvan de Stad Gent het grootste deel betaalde. De andere partners in het project waren Aquafin en Farys.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten