Parking Reep is eerste Gentse parking met nummerplaatherkenning…

Parking Reep (P2) wordt de eerste Gentse stadsparking die werkt met nummerplaatherkenning. Een ticket nemen is er voortaan niet meer nodig. Het nieuwe systeem is actief vanaf maandag 24 juni 2019, en wordt de komende jaren ook uitgerold in de andere parkings.

 

Het nieuwe systeem vervangt het gekende parkeerticket door ANPR-camera’s voor nummerplaatherkenning. De chauffeur rijdt de parking in, de nummerplaat wordt gescand en de slagboom gaat open. Om te betalen gaat de autobestuurder naar de betaalautomaat, waar hij zijn de nummerplaat intikt en betaalt voor de parkeertijd. Bij het buitenrijden wordt de nummerplaat opnieuw gescand en gaat de slagboom automatisch open. Zodra de wagen de parking verlaten heeft, worden de nummerplaatgegevens gewist. Zo blijft de privacy van alle gebruikers gegarandeerd.

Test vanaf 17 juni, actief vanaf 24 juni 2019

Parking Reep is de eerste parking die wordt omgevormd met nummerplaatherkenning. De aanpassing van de apparatuur (plaatsing en onderhoud van slagbomen, inritzuilen, betaalautomaten en de camera’s) is begin juni gestart, maar zal vrij weinig hinder veroorzaken. Vanaf 17 juni wordt de apparatuur getest. De officiële start is voorzien op maandag 24 juni 2019. In een latere fase wordt ook een e-loket in gebruik genomen voor de abonnees.

 

Nog dit najaar wordt ook in de Parking Sint-Pietersplein (P10) de apparatuur vervangen. Vanaf 2020 zijn dan de andere parkings van de Stad Gent aan de beurt: (niet in volgorde van uitvoering) Sint-Michiels, Vrijdagmarkt, Ramen, Savaanstraat en Tolhuis. Ten laatste in 2021 zullen alle parkings werken met het nieuwe systeem.

Voordelen van een systeem met nummerplaatherkenning

Aan het nieuwe digitale systeem met nummerplaatherkenning zijn heel wat voordelen verbonden.

  • In- en uitrijden gaat sneller, want de slagboom openen kan zonder ticket
  • Je kan het ticket niet vergeten of verliezen.
  • In geval van nood kan er alsnog op een ticketsysteem overgeschakeld worden. Ook als de nummerplaat niet gelezen wordt (beschadigd of onleesbaar), kan men toch nog een ticket krijgen.
  • Vanaf eind 2019 kunnen abonnees ook gebruikmaken van een e-loket om abonnementen digitaal aan te vragen en te verlengen.

Filmpje, flyer en stewards om te informeren

Een parkeergarage binnenrijden zonder een ticket te hoeven nemen is vrij nieuw. Om de klanten wegwijs te maken worden er tijdens de eerste week, van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juni, elke dag stewards ingezet. De Stad Gent doet daarvoor een beroep op de stewards van vzw Sportstewarding. Diezelfde stewards werden eerder ook al succesvol ingezet tijdens de invoering van het Circulatieplan in 2017.

 

Om alle inwoners en bezoekers te informeren over het nieuwe systeem, is er ook een filmpje gemaakt dat wordt gepost op de website van de Stad Gent en op sociale media (facebook.com/mobiliteitgent). In de parking zelf komen er infozuiltjes met flyers en ook aan de betaalautomaten wordt het nieuwe systeem nog eens helder in beeld gebracht.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten