Tijdelijk lagere zwemkwaliteit Blaarmeersen…

De waterkwaliteit in het sport- en recreatiepark de Blaarmeersen wordt wekelijks door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) onderzocht. Uit de laatste staalname van maandag 4 juni 2019 bleek een verhoogde concentratie van de E. coli-bacterie aanwezig. Daarom wordt aan jonge kinderen, ouderen en personen met een gedaalde weerstand tijdelijk afgeraden om in het water te komen. Zwemmen is sowieso verboden, aangezien er door het minder goede weer geen redders aanwezig zijn.

 

Wekelijks wordt de waterkwaliteit in het sport- en recreatiepark de Blaarmeersen op drie plaatsen gemeten: de strand/badzone, de zwemsportzone en de duikzone. Bij een laatste meting bleek een verhoogde concentratie van de Escherichia coli-bacterie aanwezig te zijn. Wat de precieze oorzaak is, is moeilijk te achterhalen. De waarden zijn niet dermate hoog dat een zwemverbod van kracht is. Enkel aan jonge kinderen, ouderen en personen met een gedaalde weerstand wordt zwemmen afgeraden.

 

De resultaten van alle staalnames worden steeds geafficheerd op het terrein zelf. Extra visuele communicatie wordt zo snel mogelijk voorzien.

De VMM neemt vandaag opnieuw stalen. Van zodra het resultaat gekend is, is een update terug te vinden via de stadswebsite.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten