Meer dan 3.500 activiteiten tijdens 176ste Gentse Feesten…

Van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli 2019 vinden de 176ste Gentse Feesten plaats. Allez Chantez zal op vrijdag 19 juli aan de Reep samen met honderden Gentenaars al zingend de Feesten openen. Zowel Trefpunt, Miramiro als Ons Luisterplein beleven dit jaar een jubileumeditie. In totaal staan er 3.517 activiteiten op het programma.

 

Overweldigend aanbod

Ook dit jaar zal er geen keuzearmoede zijn tijdens een bezoekje aan de Gentse Feesten. In totaal worden er meer dan 3.500 activiteiten georganiseerd. Net zoals de voorgaande jaren is er een groot aanbod aan gratis activiteiten (1.966) en Gentse initiatieven (880). Ook kinderen worden opnieuw verwend met maar liefst 457 activiteiten. Er zijn ook 333 activiteiten in het Gents.

Drie verjaardagen tegelijk

50 jaar geleden beleefden de Gentse Feesten hun revival op en rond ‘Bij Sint-Jacobs’, en dat viert Trefpunt 10 dagen lang. De nieuwe lichting die, na het afscheid van Guido De Leeuw, Trefpunt verder uitbouwt, wil graag terug naar de sfeer van het ontstaan van de moderne Gentse feesten, met een portie rebellie en vrijheid. Zo komt er net zoals 50 jaar geleden ook een klein podium tegen de Sint-Jacobskerk en is er een tentoontselling van 50 jaar Trefpunt.

 

Miramiro mag 25 kaarsjes uitblazen dit jaar. Om die verjaardag extra luister bij te brengen, wist de organisatie het Belgisch circuscollectief ‘Collectief Malunés’ te strikken. Het collectief zal een uniek spektakel brengen dat enkel in Gent te zien zal zijn. Het collectief verzorgt ook de soundtrack voor het groot vuurwerkspektakel op 21 juli aan Portus Ganda.

 

Het Luisterplein, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert en zijn naam wijzigt naar ‘Ons Luisterplein‘, is ondertussen ook een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten. Er staan maar liefst 80 artiesten en groepen op het programma, onder wie ook een aantal jarigen zoals Jan De Wilde die 75 wordt, Johan Verminnen en Jo Lemaire die respectievelijk 50 en 40 jaar op de planken staan.

Klinkende openingsact

Na het vuurspektakel (2017) en het bliksemgevecht (2018) is het dit jaar aan de Gentenaars zelf om de Feesten in te zetten. Allez Chantez zal op vrijdag 19 juli 2019, tussen 19 en 20 uur, aan de Reep samen met honderden Gentenaars al zingend de Feesten openen terwijl koorddansers een hoogteparcours bewandelen.

Kinderprogramma

Met maar liefst 457 activiteiten op kindermaat worden de Gentse Feesten gegarandeerd de 10 leukste dagen van de zomervakantie.

Nieuw dit jaar is het beestig ‘Gentsefeestenmeespeelfeest’ op de speelplaats van De Oogappel aan de Reep. Elk kind tot 15 jaar kan er 4 dagen lang zijn talenten komen tonen op het podium. Dat kan gaan van muziek maken, acrobatie en goochelen tot skaten en nog zo veel meer. Met al die acts maken Wim Claeys en de ‘Goestedoeners’ op het einde van elke dag een wervelende show.

Steeds het programma bij de hand

Vanaf donderdag 6 juni 2019 is het Gentse Feestenmagazine voor 2 euro te koop in diverse dagbladwinkels.

Het Gentse Feestenprogramma is vanaf woensdag ook te raadplegen via de Gentse Feesten-website. Wie geïnteresseerd is in de laatste nieuwtjes, kan zich via de website abonneren op de dagelijkse nieuwsbrief, die vanaf donderdag 18 juli wordt verstuurd. Daarnaast zijn de Gentse Feesten ook te volgen via Facebook en Twitter.

Ook benieuwd naar het theateraanbod?

Op zaterdag 15 juni, tussen 10 en 18 uur, stelt Uitbureau het theateraanbod tijdens de Gentse Feesten voor in de binnentuin van het stadspaleis D’Hane Steenhuyse. De artiestenmarkt is ook de plek waar een dertigtal authentieke Gentse artiesten en organisaties hun aanbod bekendmaken. De Artiestenmoar(k)t is een organisatie van Uitbureau in opdracht van de Stad Gent.

Toegankelijke Gentse Feesten

De Stad Gent streeft naar toegankelijke Feesten. Om dit mogelijk te maken, wordt op verschillende domeinen intensief samengewerkt tussen de toegankelijkheidsambtenaar, de stadsdiensten betrokken bij de organisatie van de Gentse Feesten en de organisatoren van de feestkernen. De pleinen worden zowel vooraf op plan als tijdens de Gentse Feesten gescreend samen met ervaringsdeskundigen.

Tijdens de Gentse Feesten worden er 65 extra voorbehouden parkeerplaatsen ingericht voor personen met een beperking en is extra aangepast sanitair voorzien. De Stad Gent voorziet ook 9 integraal toegankelijke activiteiten.

Mensen met een beperking kunnen rekenen op gratis assistentie van Inter Events om de Gentse Feesten te ontdekken, elke dag van 14 tot 23 uur. In samenwerking met Mobar vzw wordt aangepast rolstoelvervoer voorzien.

Bezoekers kunnen elke dag van de Gentse Feesten hun vragen of knelpunten inzake toegankelijkheid melden via toegankelijkheid@stad.gent. Knelpunten, vragen of meldingen van burgers worden dagelijks meegenomen op het overlegcomité van de Gentse Feesten.

Bereikbaarheid

Per dag zakken gemiddeld 130.000 mensen af naar Gent voor de ‘Fieste’. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone op een optimale manier te organiseren. Alle vervoersmogelijkheden werden op een rijtje gezet en zijn terug te vinden in het Gentse Feestenmagazine en op de website www.gentsefeesten.be/bereikbaarheid.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten