Gents stadsbestuur reikt met memorandum de hand naar andere overheden…

Het Gentse stadsbestuur heeft een memorandum opgesteld voor de andere overheden. Dit  memorandum verzamelt de meest belangrijke dossiers en actiepunten die het Gentse stadsbestuur samen met de diverse overheden wil realiseren tijdens de komende legislatuur. Het reikt daarbij de hand om samen, als volwaardige partners, deze grootstedelijke uitdagingen aan te pakken.

 

Het Gentse stadsbestuur wil de stad maken samen met de Gentenaars, de Gentse academici, de bedrijven, het brede middenveld en de andere overheden. De uitdagingen waarvoor de stad staat, neemt het stadsbestuur samen met deze partners op.

De voorbije maanden heeft het stadsbestuur de meeste belangrijke dossiers en actiepunten die het wil aanpakken met de andere overheden opgelijst in een uitvoerig memorandum. Als lokale overheid heeft de Stad Gent immers niet alle tools zelf in handen. Goede samenwerking met andere overheden is nodig.

Gent is ambitieus en wil dat absoluut blijven in de toekomst. Het stadsbestuur vraagt daarom aan de Vlaamse, federale en Europese overheid om dit memorandum grondig te bekijken en samen met de Stad aan de slag te gaan. Het stadsbestuur zal het memorandum daarom na de verkiezingen overmaken aan de onderhandelaars van de nieuwe regeringen.

 

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten