52 aperitiefpakketten verdeeld voor Dag van de Buren…

Op 24 mei is het Europese Burendag. Wie deelneemt krijgt van de Stad Gent een duwtje in de rug: zo werden er 52 aperitiefpakketten verdeeld in de Bloemekenswijk, Brugse Poort, Rooigem en Rabot-Blaisantvest. Wie een sfeerfoto instuurt, maakt bovendien kans op een feestpakket om te gebruiken bij de volgende burenontmoeting.

 

Naar aanleiding van de Europese feestdag riep het stadsbestuur de Gentse bewoners op om hun buren te ontmoeten. Het opzet is eenvoudig: iedereen brengt iets kleins mee om te eten of te drinken, zet de tuinstoelen buiten en doet een gezellige babbel met zijn buren.

Een duwtje in de rug

Wie wou meedoen, kreeg een duwtje in de rug. Zo konden er via de stadswebsite affiches en uitnodigingen gedownload worden. In de Bloemekenswijk, Brugse Poort, Rooigem en Rabot-Blaisantvest kregen de bewoners nog een extraatje. Zij konden een gratis starterspakket met drank en hapjes aanvragen om zo hun burenontmoeting op gang te trekken. Het initiatief van de Dienst Ontmoeten en Verbinden en de Lokale Dienstencentra was meteen een schot in de roos: maar liefst 52 pakketten gingen de deur uit.

Nog in de Brugse Poort konden buurtbewoners meedoen aan een loting en kans maken op een uurtje Vinyl Mobiel, een bakfiets met geïntegreerde draaitafels. Zij draaien in drie deelnemende straten een uur lang plaatjes voor de bewoners.

Fotowedstrijd

Deelnemers aan de Dag van de Buren kunnen na hun initiatief een sfeerfoto sturen naar ontmoeten.verbinden@stad.gent,met een klein beetje uitleg erbij over welke inspanningen ze gedaan hebben om nieuwe buren te bereiken of hoe ze op een originele manier de Burendag georganiseerd hebben. De drie mooiste inzendingen winnen een feestpakket om te gebruiken bij de volgende burenontmoeting.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten