Warmtesensoren helpen studenten aan vrije plek in De Krook…

Imec, UGent, UAntwerpen en Bibliotheek De Krook hebben de handen in elkaar geslagen om een oplossing te bedenken voor de drukbezochte studie- en flexwerkplekken in De Krook. Met de sensortechnologie in het project ‘Hotseats’ weten studenten en flexwerkers binnenkort waar er nog vrije plaatsen zijn.

 

Sinds de opening is De Krook een populaire plaats voor studenten en flexwerkers. Zowel de studieplaatsen op de derde verdieping als de werkplekken elders in het gebouw worden iedere ochtend in een mum van tijd ingenomen. Om niemand teleur te stellen, werd het project ‘Hotseats – studieplekken in De Krook!’ in het leven geroepen.

Warmtesensoren en druktebarometer

Het gebouw werd daarvoor uitgerust met warmtesensoren, die detecteren of iemand op een studieplaats gaat zitten. Via de website studieplekken.dekrook.be zien bezoekers vervolgens in een oogopslag waar in het gebouw ze een grote, gemiddelde of kleine kans maken op een vrije plaats.

De andere tools van de website kunnen bovendien helpen om een werk- of studiebezoek te plannen:

  • Bezoekers die graag weten of ze kans maken op een plaats, zien via de druktemeter hoe druk het op dat moment is in De Krook.
  • Zij die graag vooraf plannen, kunnen via het weekoverzicht inschatten hoe druk het gemiddeld is.
  • Geïnteresseerden vinden bij luchtkwaliteit ook hoe warm of hoe vochtig de lucht is bij een specifieke studie- of flexwerkplek.

Testfase

Het project zit momenteel in een testfase. Er is al een stukje van het prototype te zien, zodat iedereen kan kennismaken met het doel van het project. Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt om zo veel mogelijk correcte data waar te nemen, te valideren en te tonen.

De mobiele website is een project van imec en werd ook door hen betaald. De infrastructuur – de warmtesensoren die ook luchtkwaliteit kunnen meten – werd bekostigd door de CVBA Waalse Krook. Via de CVBA financierde de Stad Gent dit mee met een investeringssubsidie. De CVBA Waalse Krook investeert namelijk in gemeenschappelijke IT infrastructuur waar de verschillende partners hun dienstverlening mee kunnen uitbouwen.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten