Meer dan 2.000 leerlingen ontdekken technologie tijdens eerste Techniekfestival…

Op donderdag 23 mei 2019 nemen meer dan 2.000 leerlingen deel aan de eerste editie van het Techniekfestival. Samen met verschillende organisaties en bedrijven buigen ze zich in Flanders Expo over mechanica, technologie en elektriciteit tijdens allerhande workshops. Vanaf 17 uur is ook het grote publiek welkom. Gastheer Henk Rijckaert neemt bezoekers tijdens de nocturne mee doorheen de wondere wereld van techniek.

 

Meer dan 2.000 leerlingen

Het voormalige Technologica en Boetiek Techniek bundelen de krachten en smelten samen tot het Techniekfestival. Op donderdag 23 mei 2019 proeven 1.500 leerlingen uit het vijfde jaar basisonderwijs van techniek aan de hand van vele uitdagende doe-activiteiten. Een 600-tal leerlingen van het 5de jaar beroepsgericht en technisch onderwijs maken dan weer kennis met de nieuwste technologieën binnen verschillende sectoren. Dat gebeurt in workshops die scholen, organisaties en bedrijven aanbieden.

Het Techniekfestival laat de bezoekers ook kennismaken met tientallen eindwerken van jonge talenten. Voor de studenten is dit een generale repetitie voor hun examen, waarbij ze feedback krijgen van mensen uit het bedrijfsleven.

Nocturne open voor alle bezoekers

Van 17 tot 20 uur is er een nocturne voor het brede publiek, waarbij gastheer Henk Rijckaert de bezoekers mee op sleeptouw neemt doorheen de wondere wereld van techniek. Geïnteresseerden kunnen die avond deelnemen aan techniekworkshops, de eindwerkenbeurs bezoeken en kennismaken met één van de vele Oost-Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar technisch talent. CLB-medewerkers geven er ook tips mee om een meer gerichte studiekeuze te maken.

Ontmoet toekomstige werkgevers

Bezoekers kunnen ook in contact komen met verschillende regionale industriebedrijven en deelnemen aan de workshops. Zo leren ze in een escape room van ABC Engines een motor kennen door zo snel mogelijk fouten op te lossen, geeft ArcelorMittal een demonstratie met drones of kunnen bezoekers zich laten interviewen door een wagen van Volvo Cars. Rond 19 uur brengt Henk Rijckaert dan zijn slotshow ‘Elke revolutie begint in een kot’.

Partnerschap in Oost-Vlaanderen

Sinds dit schooljaar wordt het Techniekfestival gedragen door een breed partnerschap. Samen met RTC Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, de Stad Gent, VOLTA, Alimento, Cobot, PlastIQ/Co-Valent en ArcelorMittal wordt het beroepsgericht en technisch onderwijs in de kijker gezet.

Praktisch

Het dagprogramma (van 9 tot 16 uur) is toegankelijk voor basisscholen en secundaire scholen die op voorhand inschreven. Vanaf 17 uur start de nocturne voor het grote publiek. Het festival is gratis en vindt plaats in Flanders Expo Gent (hal 3 en 5).

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten