Vlaamse fietsstad 2018 respecteert vonnis rechtbank niet en schaft weg af voor fietsers…

In de omgeving van het Universitair Ziekenhuis steunt de stad Gent al 8 jaar de grootste projectontwikkelaar in de stad voor studentenkoten, Upgrade Estate, bij het realiseren van zo een nieuwe studentenhome. De stad en projectontwikkelaar spannen daarbij samen tegen de buurtbewoners die opkomen voor een openbare trage weg en de leefbaarheid van de buurt. 

 
Sinds de Gentse rechtbank van Eerste Aanleg de weg in haar vonnis van 5 januari 2018 de weg definitief erkent na 3 jaar procederen, krijgt de stad Gent de volle bevoegdheid over deze weg om ze in stand te houden of te verbeteren. Tijdens de juridische procedure had de stad er nog alles aan gedaan om het aloude bestaan van de weg te ontkennen, o.a. door een kaart van het Nationaal Geografisch Instituut te antidateren.
 
Al in september 2018 verleent de stad Gent echter een bouwvergunning die de weg afschaft voor fietsers. Hiermee gaat de stad regelrecht in tegen (de geest van) het vonnis. Waarom schaft de Vlaamse fietsstad van 2018 een weg af voor fietsers, uitsluitend ten voordele van enkele extra wooneenheden voor de grootste projectontwikkelaar van studentenkoten in de stad?
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten