Vlaamse subsidies voor extra gepimpte speelplaatsen voor scholen en de buurt…

De Gentse scholen Sint-Gregorius, Ter Leie, De Triangel, ’t Klimrek en BuSO School aan de Waterkant hebben elk tot 15.000 euro aan Vlaamse subsidies binnengehaald, voor de realisatie van een bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaats.

 

Speelplaatsen voor de hele buurt

Met de hulp van Vlaamse financiële steun kunnen de Gentse scholen hun speelplaatsen pimpen tot een kwaliteitsvolle en groene bewegingsruimte. Een initiatief dat aansluit bij de GRoene en Avontuurlijke Grasspeelplaatsen (GRAS), die nu al in de helft van de Gentse basisscholen te vinden zijn.

De speelplaatsen zullen niet enkel gepimpt worden, de scholen zullen hun schoolspeelplaatsen buiten de schooluren, tijdens het weekend en in schoolvakanties ook openstellen voor jeugdwerk en andere gebruikers.

Vlaamse projectoproep

De subsidies kwamen er na een oproep van de ministers Hilde Crevits, Sven Gatz en Philippe Muyters in 2018. De winnende scholen werden gekozen uit een jury van experts uit de sport-, onderwijs- en jeugdsector. Van de 198 dossiers kregen 114 dossiers een positief advies, goed voor een totaal van 1,728 miljoen euro. De scholen staan er niet alleen voor, MOEV zal samen met de Ambrassade en tal van andere partners instaan voor de ondersteuning.

 
Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten