Resultaten controleacties – april 2019…

In de loop van de maand april 2019 organiseerde de Politie Gent 48 verkeerscontroles. In totaal werden 1.404 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.

 

Alcoholcontroles

In de loop van de maand april 2019 voerde de Politie Gent 16 controles rond alcohol en drugs in het verkeer uit. In totaal werden 3.169 alcoholsamplings afgenomen.

 

  • 38 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van 13 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden.
  • 23 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 3.108 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

 

Er werden 40 speekseltesten afgenomen. 22 bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Eén bestuurder bleek geen houder van een rijbewijs, daarom werd zijn voertuig voor 12 uur ingehouden. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 99 andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde Politie Gent in april 2019 vier snelheidscontrole met interceptie. Tijdens die acties werden 2.471 voertuigen gecontroleerd waarvan er 554 (22%) te snel reden. 13 rijbewijzen werden ingetrokken wegens overdreven snelheid. 

Controles gordeldracht en gsm-gebruik

Tijdens de maand april 2019 werd op het Gentse grondgebied één controleactie rond gordeldracht en gsm-gebruik georganiseerd. Er werden 19 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. Vier personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur.

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties. In de maand april 2019 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 17 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 274 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 284 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

 
  1. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (64 keer)
  2. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (55 keer)
  3. Stilstaan of parkeren op trottoirs (54 keer)

 

Controle boorddocumenten

In april 2019 voerde de Gentse politie één controle op boorddocumenten uit. Tijdens die controle werden 8 inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld.  

 

Controle zwaar en bezoldigd vervoer en taxi’s

In april 2019 voerde de Verkeersdienst één controle op bezoldigd zakenvervoer uit. Er werden 9 voertuigen gecontroleerd. Er werden 11  overtredingen vastgesteld. In totaal werd er voor 9.475 euro aan boetes geïnd.

Er werd ook één controle op taxi’s uitgevoerd. In totaal werden 13 taxi’s gecontroleerd. Er werden 5 processen-verbaal opgesteld. 

Fietscontroles

In de maand april 2019 werden 7 controleacties gericht op fietsers georganiseerd. Deze controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen. Er werden 45 overtredingen vastgesteld van fietsers die het verkeersbord C1 / C11 (verboden rijrichting) negeerden. 18 fietsers kregen een boete omdat ze door een rood verkeerslicht reden.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten