Nachtopvang Huize Triest voortaan het hele jaar door 7 nachten op 7 geopend…

De Stad Gent en de Broeders van Liefde bereikten een akkoord om de nachtopvang voor daklozen verder uit te breiden. Vanaf 18 mei 2019 zal de nachtopvang Huize Triest 7 dagen op 7 open zijn, zowel in de winter als in de zomer.

 

De vzw Broeders van Liefde biedt reeds geruime tijd 4 dagen op 7 nachtopvang aan in Huize Triest (Gezondheidstraat 2, 9000 Gent). Huize Triest schakelde zich in het Gentse nachtopvangsysteem in, en engageerde zich dankzij een subsidie van de Stad Gent om tijdens de winter 7 nachten op 7 opvang te voorzien.

Nu wordt de nachtopvang verder uitgebreid. Vanaf 18 mei 2019 zal Huize Tiest ook in de zomerperiode 7 nachten op 7 geopend zijn. 65 bedden zijn zo het volledige jaar beschikbaar voor Gentse daklozen. Bovendien wordt het zomerreces gehalveerd van 2 naar 1 maand. De Stad Gent kent een bijkomende subsidie van 87.241 euro toe aan Huize Triest voor de organisatie van 84 bijkomende nachten daklozenopvang.
 

Het aantal weigeringen wegens capaciteitsgebrek ligt in de weekends hoger doordat de bedden van Huize Triest niet beschikbaar zijn. Ik ben tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Dakloosheid kent geen uurrooster, de behoefte aan hulp stopt niet in het weekend.’ 

Rudy Coddens, schepen van Sociale zaken en Armoedebestrijding
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten