Graffitimuur voor Maria Goretti…

De Maria Gorettikerk op de Blaisantvest en de omgeving staan voor een reconversie. De site wordt omgevormd tot park en ontmoetingsruimte voor de buurt en de school. Als eerste stap wordt op donderdag 16 mei 2019 een graffitimuur voorgesteld.

 

Graffitikunstwerk

Sinds 13 mei 2019 is kunstenaar CeePil aan het werk met spuitbussen en een hoogtewerker voor een graffitikunstwerk aan het Maria Gorettipark. De Stad Gent nodigt kinderen en ouders van de nabij gelegen school ‘Blaisantnest’ en de buurtbewoners uit om op donderdag 16 mei 2019 samen het kunstwerk in te wijden.

In zijn werk gaat de Gentse kunstenaar CeePil vaak op zoek naar het contrast tussen cultuur en natuur. Rustige, mooie beelden van fauna en flora verstoort hij met surrealistische, bijna digitaal ogende effecten. Die zijn bedoeld om toeschouwers aan het denken te zetten over hoe mensen, dieren en planten met elkaar samenleven. In zijn kindvriendelijk ontwerp zitten onder andere verwijzingen naar het logo van de school, de natuur en de geboorte. De kunstenaar zal ter plaatse op donderdag 16 mei 2019 meer uitleg geven over zijn werk.

Maria Goretti: park voor en door de buurt

De Maria Gorettikerk wordt door vzw DOIC gerenoveerd tot een ruimte voor allerlei niet-commerciële activiteiten. De buurt en de school worden de belangrijkste gebruikers. De kleine winterkapel met sacristie wordt omgevormd tot multifunctionele ontmoetingsplaats voor de buurt met financiële steun van stad Gent. Die krijgt de naam ‘Blaisanterie’.

De Stad Gent zal een buitenterras aanleggen zodat de Blaisanterie rechtstreeks aansluit op het nieuw buurtparkje. Het inrichtingsplan voor het park omvat naast de terraszone nog 2 zones: een speelzone met een buitenklasje, en een ‘Buurtlabo’. In het Buurtlabo gaan bewoners zelf aan de slag, onder begeleiding van de buurtwerkers en de wijkregisseur. De tijdelijke moestuintjes zullen er zeker een plek krijgen, net zoals de kleine kinderboerderij en de fietsherstelplaats.
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten