Max Mobiel shuttledienst brengt recordaantal werknemers naar de haven…

Shuttledienst Max Mobiel bracht in 2018 een recordaantal van 3.600 pendelaars naar het werk in het Gentse havengebied en rondde voor het eerst de kaap van 300.000 reservaties op één jaar. Max Mobiel is een noodzakelijke speler om de bereikbaarheid van het North Sea Port-gebied te blijven verbeteren. Dat is belangrijk voor de bedrijven in de haven én voor de Gentenaars die er willen werken.

 

Max Mobiel speelt in op het gebrek aan openbaar vervoer naar het North Sea Port-gebied. Door shuttles in te zetten op uren en trajecten die aanvullend zijn op het schema van De Lijn, en die naadloos aansluiten op de aankomsttijden van de treinen in Gent, brengen zij werk in de haven dichterbij. Max Mobiel bedient vanuit Gent-Dampoort meer dan zeventig bedrijven verspreid over de haven, waaronder Arcelor Mittal, Bleckmann, Katoennatie en DSV. Dat in nauwe samenwerking met de uitzendsector, Vegho (Vereniging van havengebonden bedrijven) en North Sea Port.

Max Mobiel wil in de toekomst nog meer inzetten op personenvervoer binnen de North Sea Port en ziet opportuniteiten voor het vervoer naar Terneuzen en Vlissingen. Op die manier zouden werkzoekenden makkelijker de weg naar vacatures kunnen vinden over de landsgrenzen heen.
 

Nieuwe voorzitter

De nood aan deze vorm van bijzonder geregeld vervoer, alsook het stijgend aantal deelnemers, is de Stad Gent niet ontgaan. De Stad subsidieert Max Mobiel voor 150.000 euro per jaar, en vraagt ook expliciet om nieuwe lijnen te ontwikkelen die een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor de Gentse tewerkstelling en economie. Schepen van Werk en Sociale Economie Bram Van Braeckevelt is dan ook aangesteld als de nieuwe voorzitter.

De Stad Gent kiest er bewust voor om de steun aan de essentiële dienstverlening van Max Mobiel aan te houden en benadrukt dat ook de financiering vanuit Vlaanderen noodzakelijk blijft. Tot slot: het aanbieden en uitvoeren van collectief werknemersvervoer met (mini)bussen drukt zijn stempel op het reduceren van de verkeersdrukte in het stadscentrum en op de invalswegen en draagt bijgevolg bij tot het verminderen van de fijn stof- en CO2-uitstoot. Max Mobiel-shuttles rijden slechts uit wanneer er werkelijke reservaties zijn, op die manier wordt nutteloos transport op de weg vermeden.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten