Foodsavers Gent wint Culinary Innovators Award…

Foodsavers Gent is op maandag 6 mei 2019 bekroond met de Culinary Innovators Award 2019. Gault&Millau reikt de prijs jaarlijks uit aan pioniers in de sector van gastronomie en voeding. Voor Foodsavers Gent is het al de zesde prijs sinds de opstart van het project in maart 2017.

 

Gault&Millau waardeert met de Culinary Innovators Award innovatieve ingrediënten, gerechten, dranken, bereidingen en vooruitstrevende concepten, producten en ideeën. Ook wordt er aandacht geschonken aan de meest innovatieve marketingaanpak en de evoluties richting duurzaamheid.

Opnieuw bekroond

Foodsavers Gent haalt daarmee in 2 jaar tijd 6 prijzen binnen. Foodsavers won in 2017 meteen de Sustainable Partnerships Award, die de focus legt op samenwerkingen tussen profit- en non-profitsector. In 2018 volgde de internationale Milan Pact Award, een award die duurzame, stedelijke voedselsystemen bekroont. In maart 2018 werd ook de Food Waste Award in de categorie ‘lokale besturen’ binnengehaald, een beloning voor initiatieven die op de meest creatieve, inventieve en efficiënte manier voedselverspilling reduceren.

Nog in 2018 won het project ook de ‘Climate Star Award’ van Climate Alliance, een internationaal stedennetwerk dat het voortouw neemt in de strijd tegen klimaatverandering. De Climate Star Award beloont steden, gemeenten of regionale netwerken in Europa die inzetten op duurzame energie, mobiliteit en consumptie. Tot slot ontving Foodsavers Gent ook de Publieksprijs bij de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.
 

Deze zesde prijs bewijst dat Foodsavers Gent een inspirerend project blijft voor velen. Foodsavers Gent vermindert niet alleen de milieu-impact door voedseloverschotten te recupereren, maar heeft ook een duidelijk maatschappelijk doel: dankzij het project krijgen kwetsbare personen kwaliteitsvolle en gezonde voeding aangeboden. Het project is een mooi voorbeeld van hoe we met vele partners samen het verschil kunnen maken.’

Tine Heyse en Rudy Coddens, resp. schepen van Milieu en Klimaat en schepen van Sociaal Beleid en Armoedebestrijding
Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten