Bouw Louisa d’Havébrug gestart…

Met een eerste spadesteek is op dinsdag 7 mei 2019 het startschot gegeven voor de bouw van de Louisa d’Havébrug. De nieuwe fietsers- en voetgangersverbinding overbrugt de Schelde en verbindt de Stropkaai met de Bellevuewijk en Ledeberg. Zo ontstaat een nieuwe veilige fietsroute richting onder andere Gent-Sint-Pieters. De brug zou klaar moeten zijn voor de zomer van 2020.

 

De Louisa d’Havébrug zal 5 meter boven het wateroppervlak komen en krijgt 3 aanrijhellingen. 2 ervan worden voorzien aan de kant van de Stropkaai, ter hoogte van de Lentestraat en ter hoogte van de Sint-Juliaanstraat. De 3de wordt aangelegd ter hoogte van het stukje groen aan de achterzijde van de Jenny Tanghestraat in Ledeberg.

Na de werken aan de brug starten de werken aan een nieuwe groenzone, die rechtstreeks toegang zal geven tot het water. Dit nieuwe parkje zal deel uitmaken van de Ledebergse Scheldemeander en wordt een aangename plek voor buurtbewoners, werknemers en voorbijgangers om uit te rusten, doorheen te fietsen of te wandelen. De nieuwe brug zal zorgen voor een maximale bereikbaarheid en toegankelijkheid van dit nog te realiseren parkje.
 

Uitvoering en financiering

De werken zullen ongeveer 1 jaar duren. Vanaf de start van de werken wordt de Stropkaai, tussen de Lentestraat en de Sint-Juliaanstraat, onderbroken voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en hulpdiensten behouden wel hun doorgang.

De nieuwe brug zal in totaal 3.271.100,39 euro (inclusief btw) kosten. De Stad Gent financiert 1.375.048,83 euro, het Agentschap Wegen en Verkeer 1.133.000 euro, het Europees Fonds 621.000 euro, en Baloise 142.051,56 euro.

Louisa d’Havé

Als naam voor de brug koos de Gentse gemeenteraad voor oorlogsheldin Louisa d’Havé. Als brugfiguur in oorlogstijd, zal Louisa d’Havé blijvend herinnerd worden door symbool te staan voor deze verbindende brug over de Schelde.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten