Senioren kunnen zorgcentra Stad Gent virtueel ontdekken…

Senioren die willen weten hoe de zorgcentra van de Stad Gent eruitzien, kunnen dat voortaan virtueel ontdekken via de websites van de Stad Gent en OCMW Gent. Ze krijgen er een virtuele rondleiding in 360 graden doorheen de woonzorgcentra, de assistentiewoningen, het dagverzorgingscentrum en de lokale dienstencentra.

 

Met dit vernieuwende initiatief wil de Stad Gent aan minder mobiele Gentse ouderen de kans geven om al eens een kijkje te nemen in hun toekomstige woning, zonder dat ze zich moeten verplaatsen. De senior kan zelf, of met wat hulp van zijn of haar mantelzorger, binnenkijken in de onthaalruimte, de cafetaria, de leefruimte, de (binnen)tuin of in een woning van de 5 woonzorgcentra. Ook de assistentiewoningen kan de senior op die manier bezoeken. Voor de lokale dienstencentra is het virtuele bezoek geknipt om zich te profileren als activiteiten- en ontmoetingscentrum, waar buurtbewoners ook terechtkunnen voor dienstverlening.

Meer senioren online

‘Steeds meer senioren vinden hun weg op digitale media. Cijfers van het departement Ouderenzorg tonen aan dat in 2018 bijna 60% van alle Gentse 60-plussers dagelijks of wekelijks het internet bezoekt. In 2011 was dat amper 41%. De virtuele rondleiding past perfect in onze visie dat al onze zorgcentra open huizen zijn. Samenwerkingen met buurtbewoners, scholen en verenigingen brengen leven in de brouwerij.’

Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid en Seniorenbeleid

De 360° presentaties geven een zo realistisch mogelijk beeld van ‘het leven zoals het is’ in de zorgcentra van de Stad Gent. Met respect voor de privacy uiteraard, bewoners of bezoekers komen niet in beeld.

Senioren die bijvoorbeeld graag weten hoe het gloednieuwe woonzorgcentrum Zuiderlicht er van binnen uitziet, worden zowel op de website van OCMW Gent als op de stadswebsite op hun wenken bediend. Uiteraard blijven mensen welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen en een rondleiding te krijgen.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten