Resultaten controleacties februari en maart 2019…

In de loop van de maanden februari en maart 2019 organiseerde Politie Gent 74 verkeerscontroles. In totaal werden 2.281 overtredingen vastgesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.

 

Alcoholcontroles

In de loop van de maanden februari en maart 2019 voerde Politie Gent 22 alcoholcontroles uit. In totaal werden 4.420 samplings afgenomen.

 

  • 110 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van 16 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden. 3 bestuurders bleken geen houder van een rijbewijs, daarom werd hun voertuig voor 6 uur ingehouden. 5 fietsers legden een positieve ademtest af. Hun fiets werd ingehouden voor 6 uur.
  • 63 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 4.247 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.
 

Er werden 62 speekseltesten afgenomen. 33 bestuurders bleken onder de invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 3 bestuurders bleken geen houder van een rijbewijs, daarom werd hun voertuig voor 12 uur ingehouden.

 

Tijdens de alcoholcontroles werden ook 165 andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde Politie Gent in de loop van de maanden februari en maart 2019 8 snelheidscontrole met interceptie. Tijdens die actie werden 4.099 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 682 (17%) te snel reden.

Verkeerscontroles

In de loop van de maanden februari en maart 2019 deed de Verkeersdienst 2 gewone verkeerscontroles, waarbij er aandacht wordt besteed aan één of meerdere elementen van de wegcode. Tijdens die actie werden 21 onmiddellijke inningen uitgeschreven.

Controles gordeldracht en gsm-gebruik

Tijdens de maanden februari en maart 2019 werd op het Gentse grondgebied 1 controleactie rond gordeldracht en gsm-gebruik georganiseerd. Er werden 8 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. 26 personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog 9 andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

 

In de maanden februari en maart 2019 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 30 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 378 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 459 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

  1. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (176 keer)
  2. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (84 keer)
  3. Stilstaan of parkeren op trottoirs (67 keer)

Controle boorddocumenten

In februari en maart 2019 voerde de Gentse politie 3 controles op boorddocumenten uit. Tijdens die controle werden 31 inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld. Daarnaast werden nog 39 andere overtredingen vastgesteld en beboet.

Controle zwaar en bezoldigd vervoer en taxi’s

In de maanden februari en maart 2019 voerde de Verkeersdienst 4 controles op bezoldigd zakenvervoer uit. Er werden 83 voertuigen gecontroleerd. Er werden 57  overtredingen vastgesteld. In totaal werd er voor 16.192 euro aan boetes geïnd. Er werden ook 2 controles op taxi’s uitgevoerd. In totaal werden 33 taxi’s gecontroleerd. Er werden 4 processen-verbaal opgesteld, 2 bestuurders moesten onmiddellijk de taxi-activiteiten stopzetten.

Fietscontroles

In de maanden februari en maart 2019 werden 2 controleacties gericht op fietsers georganiseerd. In totaal werden 2.654 fietsers gecontroleerd. De controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen.

Tijdens de acties kregen 115 fietsers een bekeuring omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. Er werden ook 31 overtredingen vastgesteld van fietsers die het verkeersbord C1 / C11 (verboden rijrichting) negeerden. Daarnaast werden nog 36 andere fietsinbreuken vastgesteld en beboet. Ook werden er 11 niet-fietsgerelateerde inbreuken vastgesteld.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten