Immense muurschildering aan lokaal dienstencentrum De Horizon…

Tijdens de paasvakantie legde graffitikunstenaar SMOK de laatste hand aan een immense muurschildering op de zijgevel van lokaal dienstencentrum De Horizon aan de Lousbergskaai. Met dit kunstwerk wil de Stad Gent de lokale dienstencentra beter zichtbaar maken in het straatbeeld en als bakens in de buurt voor actieve senioren positioneren.

 

Drie lokale dienstencentra, De Horizon, De Boei en De Thuishaven, zijn in een appartementsblok ingebouwd, waardoor ze in het straatbeeld veel minder opvallen en voorbijgangers er vaak achteloos voorbij lopen. Oudere buurtbewoners weten soms niet dat ze daar terechtkunnen voor dienstverlening en activiteiten.

Levendige en eigentijdse ontmoetingsplaatsen

In plaats van te werken met klassieke gevelbanners met foto’s, koos het departement Ouderenzorg van de Stad Gent voor muurschilderingen. De drie centra hebben grote blinde zijgevels die zich daar uitstekend toe lenen.

Sorry, Not Sorry Street Art Map

De opdracht werd toegewezen aan SMOK (Bart Boudewijns uit Edegem), een gerenommeerd straatartiest wiens werk ook in het buitenland te bewonderen valt. Hij portretteert in de muurschilderingen bezoekers of vrijwilligers van het lokaal dienstencentrum. Wie dat worden, kunnen de bezoekers zelf beslissen via een wedstrijd. Voor De Horizon viel de keuze op Isabelle Cauwels (56), die er zumbalessen volgt.

De muurschilderingen aan de lokale dienstencentra worden ook opgenomen in het street art parcours van de Stad Gent ‘Sorry, Not Sorry Street Art Map‘, dat bezoekers langs de mooiste ‘street art’ in Gent gidst. Nog dit voorjaar komen ook de twee andere lokale dienstencentra aan de beurt. Begin mei begint SMOK aan de muurschildering aan De Boei. Daarna volgt De Thuishaven.

Wat doet een lokaal dienstencentrum?

Een lokaal dienstencentrum wil oudere buurtbewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen door zorg op maat aan te bieden en activiteiten te organiseren. De Stad Gent heeft elf lokale dienstencentra, verspreid over de hele stad.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten