1,2 miljoen euro voor Gents project tegen stress…

De Vlaamse regering trekt 1.185.235 euro steun uit voor het IMEC-project ‘Stressy’. Dat peilt naar het stressniveau binnen Gent en legt mogelijke linken met sociale of omgevingsfactoren. Ook de Stad Gent investeert 250.000 euro in het project.

 

Het Stressy-project biedt de mogelijkheid om meer zicht te krijgen op factoren die stress positief of negatief beïnvloeden. Dit levert belangrijke informatie op voor de Stad Gent en heel wat partners in de gezondheids- en welzijnssector bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van stressreducerende interventies. Het project wordt opgezet binnen het kader van ‘City of People’. Dat is een samenwerkingsverband tussen de Stad Gent, de UGent en IMEC, dat innovatieve oplossingen zoekt voor complexe uitdagingen voor onze stad.

Meten is weten

‘Stressy’ zal stress meten via deelname van burgers aan de hand van draagbare sensoren. Via stressmetingen wordt een stresskaart opgesteld die de Stad in staat stelt om uit te maken welke de belangrijkste bronnen van stress zijn. In september 2019 volgt een brede oproep naar Gentenaars die willen meewerken aan het project. Daarop zullen in samenwerking met de verschillende partners in de gezondheids- en welzijnssector initiatieven ontwikkeld worden.

De Vlaamse regering besliste om het project te ondersteunen met 1.185.235 euro voor de uitvoering hiervan, van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2021. De Stad Gent investeert 250.000 euro.
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten