Masterplan voor de Lübecksite: nieuwe locatie voor distributiecentrum bpost…

Bpost en de Stad Gent hebben een intentieverklaring ondertekend om een masterplan op te stellen voor de Lübecksite, de site tussen de Afrikalaan en de spoorweg langs de vroegere Lübeckstraat. Bpost ziet deze site als een geschikte locatie voor haar distributiecentrum (voorzien vanaf 2021). De Stad wil in een masterplan onderzoeken hoe op deze site ook een nieuwe logistieke loods voor haar externe partners gebouwd kan worden.

 

De Stad Gent, die eigenaar is van de site, wil zich flexibel opstellen, zodat beide partijen op dezelfde locatie terecht kunnen. De intentieverklaring bepaalt dat de Stad Gent en bpost gaan onderzoeken of op de Lübecksite een gezamenlijk loods kan worden gebouwd. De Stad Gent zal dit najaar een studiebureau aanstellen om een masterplan op te maken voor een gebouw.

Het masterplan moet een schetsontwerp voor de bouw van een gezamenlijke loods bevatten en volgende thema’s behandelen:
  • Integrale architecturale benadering van het gebouw en de site
  • Circulatie en duurzame mobiliteit
  • Beheer, onderhoud en kostenverdeling
In de intentieverklaring gaan beide partijen akkoord met een aantal basisprincipes waaraan het gebouw zou moeten voldoen. Een greep uit die principes:
  • Het gebouw moet bestaan uit twee delen, één voor bpost en één voor Stad Gent, maar het moet één architecturaal geheel vormen.
  • Het gebouw moet op lange termijn kostenefficiënt zijn.
  • Het gebouw moet duurzaam zijn. Dat kan onder meer door efficiënt gebruik van de ruimte en inname van de grond, door een indeling en structuur die latere wijzigingen in inrichting mogelijk maken en door klimaatrobuust te bouwen, zoals omschreven in het Klimaatadaptieplan van de Stad.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten