Grondige renovatie Het Trappenhuis start op 9 april 2019…

De Stad Gent start op 9 april 2019 met de renovatie van Freinetschool Het Trappenhuis. Het volledige bestaande buitenschrijnwerk wordt vervangen en de (brand)veiligheid wordt verhoogd. Om de klassen te kunnen renoveren zonder de schoolwerking te onderbreken, plaatst de Stad Gent 2 klascontainers op de Schoolkaai. Het einde van de werken is voorzien eind oktober 2019.

 

Extra (brand)veiligheid en hoogrendementsglas

De (brand)veiligheid van het gebouw wordt sterk verbeterd door 7 vluchttrappen bij te bouwen. Het vernieuwde buitenschrijnwerk wordt voorzien van thermisch isolerende veiligheidsbeglazing. De Stad Gent maakt daarbij gebruik van duurzaam bewerkt hout, namelijk Accoya. Er worden ook nieuwe buitendeuren geplaatst die naar buiten draaien, richting nieuwe evacuatietrappen, zodat een evacuatie vlotter kan verlopen.

Impact renovatiewerken op de buurt

Om de klassen stelselmatig te kunnen renoveren zonder de schoolwerking te onderbreken, komen er 2 klascontainers op de Schoolkaai, aan de kant van het water. Zo blijft de doorgang voor de hulpdiensten steeds gegarandeerd. Tijdens de schoolperiode zal de Schoolkaai daardoor afgesloten zijn voor gemotoriseerd vervoer tussen Sint-Machariusstraat en Schoolkaai 25. Voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang open. Tijdens de schoolvakanties zal de straat weer open zijn voor alle verkeer.

Om de werken vlot te kunnen uitvoeren wordt een bouwkraan geplaatst. De kraan zal 2 van de 3 fietsenstallingen in de Lucas Munichstraat (palend aan het Trappenhuis) innemen. De fietsenstallingen worden tijdelijk geherlokaliseerd op 2 van de 6 parkeerplaatsen om de hoek in de Sint-Machariusstraat. Op de 4 andere parkeerplaatsen komt de werfinrichting. De aanwezigheid van de werfinrichting betekent ook dat het deel van de Sint-Machariusstraat van de Schoolkaai naar de Lucas Munichstraat eenrichtingsverkeer wordt.
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten