182.066 kiezers zullen op 26 mei hun stem uitbrengen in Gent…

Op 26 mei 2019 trekken de Gentenaars naar de stembus voor de Europese, Federale en Vlaamse verkiezingen. 182.066 kiezers zullen dan hun stem uitbrengen in Gent. Wie na 1 maart 2019 naar Gent verhuisde, zal nog in de vroegere gemeente moeten stemmen.

 

In totaal zullen 182.066 kiezers, waarvan 181.022 Belgen, hun stem uitbrengen in Gent. Van de 181.022 Belgen zijn er 736 Belgen die in het buitenland gedomicilieerd zijn. Daarvan komen 112 kiezers persoonlijk in België stemmen, 624 van hen stemmen bij volmacht.

1.044 niet-Belgische EU-onderdanen registreerden zich in Gent als kiezer voor de verkiezingen van het Europees Parlement. 537 daarvan registreerden zich in 2018 en 2019. Het merendeel van de geregistreerde kiezers is afkomstig uit onze buurlanden. Zo komen de meeste kiezers uit Nederland (349). Op de tweede plaats staat Bulgarije (124), gevolgd door Duitsland (104).
Begin dit jaar besliste de Stad Gent om 15.944 niet-geregistreerde EU-onderdanen per brief te informeren over hun recht om zich als kiezer te registreren voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Daarnaast werden 599 reeds geregistreerde EU-onderdanen herinnerd aan hun stemplicht voor de komende verkiezingen.
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten