Gent zet schouders onder Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek…

Op dinsdag 2 april 2019 ondertekent de Stad Gent de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek. Via deze overeenkomst engageren de Vlaamse overheid en meerdere publieke en private partners zich om efficiënte en emissievrije leveringen aan steden via diverse acties te bevorderen.

 

Duurzame stedelijke logistiek is een noodzaak voor bereikbare en leefbare steden en één van de hefbomen van de Stad Gent om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Door in de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek te stappen, engageert de stad zich om efficiënte en emissievrije leveringen verder te bevorderen. Dit gebeurt via meerdere acties en projecten die tegemoetkomen aan volgende meetbare doelen:

  • Voertuigkilometers vermijden
  • Voertuigkilometers verschuiven naar een milieuvriendelijker transportmiddel of tijdstip
  • Voertuigkilometers verschonen via zero-emissie voertuigen
  • Actoren verbinden rond duurzame stedelijke logistiek

De Stad Gent, die via het Stadsdistributieplatform GentLevert al langer het voortouw neemt in logistieke innovatie is ambitieus en koppelt volgende acties aan het engagement:

  • diverse acties om goederenvervoer over de Gentse binnenwateren te faciliteren. Dit in samenwerking met de NV Vlaamse Waterweg
  • initiatieven ondersteunen die efficiëntere en duurzamere leveringen bevorderen, zoals gebundelde en milieuvriendelijke leveringen vanuit een hub en first, last en only mile pakketvervoer per cargofiets
  • stakeholderoverleg over stedelijke logistiek om innovatie, ondernemerschap en samenwerking te stimuleren
  • centralisatie van opslag en leveringen door stadsdiensten via het project ‘Logistieke Huisvesting’
Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten