Gent-Zuid krijgt wandelvoetbalteam voor 55-plussers…

In het Zuidpark wordt dit voorjaar een nieuwe wandelvoetbalclub voor dames en heren actief. Inwoners van 55 jaar en ouder uit de wijk Gent-Zuid kunnen zich gratis aansluiten. Op vrijdagnamiddag 29 maart 2019 vindt in het Koning Albertpark een infosessie en demonstratie plaats.

 

In Gent is bijna 1 op de 5 inwoners 65 jaar of ouder. In de wijk Gent-Zuid gaat het zelfs om 1 op de 4. Er zijn ook steeds meer alleenstaande ouderen, en uit een bevraging in de wijk komt naar voor dat een groot aantal ouderen weinig sociale contacten heeft.

‘Met wandelvoetbal willen we een brug slaan naar de groeiende groep senioren in Gent-Zuid. Het is een ideale formule om hen aan het bewegen te krijgen, maar ook om hen samen te brengen. De sfeer in de kantine is even belangrijk als wat op het veld gebeurt.’

Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid en Seniorenbeleid
Gent is met meer dan 1.000 actieve clubs al een sportieve stad. We willen als stad nog meer Gentenaars aan het bewegen krijgen, ongeacht eventuele beperkingen, achtergrond of leeftijd. Dit is een initiatief dat mooi bij deze doelstelling aansluit.’

Sofie Bracke, schepen van Sport

Voetbal op maat van senioren

Wandelvoetbal is een variant van voetbal, met regels op maat van senioren. De belangrijkste wijziging is dat er niet mag worden gelopen. Wie toch loopt, krijgt een vrije trap tegen. Verder zijn het veld en de goals kleiner, duren de wedstrijden korter, mag de bal niet hoger worden gespeeld dan heuphoogte, is contact tussen spelers verboden, bestaan de (gemengde) teams uit 4 tot 7 spelers en mag er onbeperkt worden gewisseld.

Samenwerking met KAA Gent Foundation en dienstencentra

Het initiatief komt er dankzij een samenwerking tussen de Stad Gent en de KAA Gent Foundation, die een sociaal-sportieve coach aanstelt. De KAA Gent Foundation is niet aan haar proefstuk toe. Eind 2016 startte de communitywerking met een eerste wandelvoetbalteam in Nieuw Gent: de Hou ende Trou Gantoise Legends.

Omdat wandelvoetbal goed samen spoort met de doelstellingen van een lokaal dienstencentrum, stappen ook De Horizon en Nestor mee in het verhaal. De Horizon is één van de elf lokale dienstencentra van Stad Gent en is actief in de Gentse binnenstad. Nestor is het enige lokaal dienstencentrum in Gent dat niet onder Stad Gent valt en is gevestigd in Seniorcity van zorgbedrijf Solidariteit voor het Gezin in de Tijgerstraat.
Infosessie en demonstratie

Op vrijdagnamiddag 29 maart 2019 vindt een infosessie en demonstratie plaats voor alle geïnteresseerden.

  • 13.30 uur: afspraak in het Nestorcafé in Seniorcity Gent, Tijgerstraat 12-22, 9000 Gent
  • 14 uur: demonstratiewedstrijd op het middelste grasplein in het Koning Albertpark (Zuid)
  • 15 uur: infomoment met koffie en gebak in het Nestorcafé

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten