Sint-Baafsdorp verwelkomt Nomadische Bomen…

Op vrijdag 22 maart 2019 werden op het Gentse Sint-Baafsdorp Nomadische Bomen geïnstalleerd. De bomen blijven niet staan, maar zullen enkele keren per jaar richting centrum reizen. Dankzij het project, dat tot stand kwam met middelen van het Burgerbudget, wordt telkens groen voorzien op andere plekken in de binnenstad.

 

Reizende bomen

De Nomadische Bomen vormen een reizend bos dat doorheen de kernstad kan migreren. Het bos is een verzameling van zes meerstammige bomen, die dankzij de esthetisch vormgegeven boombakken in staal de hele stad zal helpen bloeien. Het project werd ingediend door beeldend kunstenaar Karel Verhoeven en landschapsarchitect Thomas Paelinck, die samen de vzw Nomadic Trees vormen. Maar liefst 675 Gentenaars brachten hun stem ervoor uit. In december 2017 kende de Stad Gent een budget van 110.000 euro toe aan de initiatiefnemers om het project te realiseren.

Ook met de praktische uitwerking werd rekening gehouden. Twee extra schakelmodules zorgen voor nog meer zitgelegenheid en verbinden de elementen onderling. Zowel de boombakken als de schakelmodules zijn verplaatsbaar en kunnen in de toekomst worden ingezet in de stadskern.

Sint-Baafsdorp als uitvalsbasis

De uitvalsbasis van de Nomadische Bomen wordt Sint-Baafsdorp, een plein vlakbij het stadscentrum. De Nomadische Bomen zullen Sint-Baafsdorp een heel andere uitstraling geven, en zorgen voor een welgekomen groene invulling die de leefkwaliteit van de bewoners positief kan beïnvloeden. Dankzij de Nomadische Bomen wordt de binnenplaats een leuke ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners, en de ideale groene omgeving voor de vele omwonenden.

 

Vanaf Sint-Baafsdorp zullen de bomen enkele keren per jaar richting centrum reizen om groen te voorzien op andere plekken in de binnenstad. Een eerste dergelijke verhuizing is voorzien in mei, richting de vernieuwde Reep en het Bisdomplein.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten