BK Wielrennen in Gent wordt eerbetoon aan Walter Godefroot…

De Stad Gent heeft van Belgian Cycling de eer gekregen om het Belgisch Kampioenschap Wielrennen 2019 te organiseren. Het startschot wordt gegeven aan het Emile Braunplein, en na een tocht door de Vlaamse Ardennen en 7 rondjes in Drongen komen de renners over de finish aan de Watersportbaan. Het BK op zondag 30 juni 2019 wordt een eerbetoon aan Gentenaar Walter Godefroot, die tweemaal Belgisch kampioen werd.

 

Gent is werkelijk een historische wielerstad. De Zesdaagse, de Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem: nagenoeg elke Vlaamse Wielerklassieker heeft zijn wieg in de Arteveldestad.

Het BK Wielrennen 2019 op zondag 30 juni 2019 wordt opgedragen aan Walter Godefroot, die zowel in 1965 als 1972 Belgisch kampioen werd bij de mannen elite. Zijn foto siert het campagnebeeld en het parcours loopt via zijn woonplaats Drongen.

Programma

Het startschot voor de mannen wordt om 12 uur gegeven, de vrouwen gaan minder dan twee uur vroeger van start (10.15 uur). Dat is een bewuste keuze, om zo om meer gelijkheid te brengen tussen vrouwen en mannen in de wielersport. In eerdere edities verschenen de vrouwen immers op een onmogelijk vroeg uur aan de start, waardoor ze beduidend minder media- en publieksbelangstelling kregen. Met dezelfde reden vertrekken zowel de mannen als vrouwen ook op dezelfde locatie, aan het Gentse Emile Braunplein.

 
  • BK Velofestival voor recreanten, van 7.30 tot 10 uur, op afgesloten parcours (max. 3 ronden van 15, 30 en 45 km)
  • Elite dames: voorstelling om 9.45 uur, start om 10.15 uur, aankomst om 14 uur
  • Elite heren: voorstelling om 11 uur, start om 12 uur, eerste doortocht aankomstlijn om 14.45 uur, aankomst om 17.15 uur

 

Bij aankomst is er een uitgebreide fanzone voor alle supporters. Golazo en Flanders Classics slaan samen met de organisatoren de handen in elkaar om er een spetterend wielerfeest van te maken.

Parcours

Van het centrum van Gent loopt het parcours via Merelbeke naar de Vlaamse Ardennen, waar de renners 4 lussen van 18 kilometer afleggen met 4,8 km kasseiwegen (Lange Munte, Dikkele -Dorp, Paddestraat en Lippenhovestraat). Nadien volgen 7 ronden van 15,6 kilometer op een afgesloten parcours in Drongen. De finish ligt op de rechte lijn aan de Watersportbaan. Het parcours telt dus 1 grote ronde (120 km).

Meer BK Gent?

Alle info over het BK Wielrennen is te vinden op www.bkgent2019.be en is op sociale media te volgen via #BKgent. Profrenners Jolien D’Hoore en Edward Theuns van de Sportvrienden Gruut Gent (SVGG) maken iedereen alvast warm voor het BK Wielrennen.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten