Stad Gent laat personeel proeven van inburgeringscursus op Dag tegen Racisme…

Dit jaar kunnen personeelsleden van de Stad Gent tijdens de Dag tegen Racisme en Discriminatie deelnemen aan een cursus Maatschappelijke Oriëntatie voor nieuwkomers bij IN-Gent, het Agentschap Integratie en Inburgering. Inburgeraars en Belgen ontmoeten elkaar onder de noemer ‘Belg in de klas’ en gaan een gesprek aan over waarden, normen en culturele tradities.

 

IN-Gent vzw en de Stad Gent geloven dat ontmoeting en dialoog een belangrijke eerste stap zijn bij het erkennen en respecteren van verschillen en gelijkenissen. Daarom organiseert IN-Gent tijdens de cursus Maatschappelijke Oriëntatie, een onderdeel van het inburgeringstraject, de les ‘Belg in de klas’.

IN-Gent vzw nodigt in het kader van Dag tegen Racisme op 21 maart 2019 de medewerkers van de Stad Gent uit om deel te nemen aan ‘Belg in de klas’. In de voormiddag nemen medewerkers van de Stad deel aan een Bulgaarse groep Maatschappelijke Oriëntatie en in de namiddag aan een Engelstalige groep Maatschappelijke Oriëntatie. Alle lessen vinden plaats bij IN-Gent vzw, Kongostraat 42. De thema’s die hierbij als uitgangspunt aan bod komen zijn religie, seksualiteit en relaties; opvoeding en kinderen; waarden, normen en tradities.
 
Meer dan 160 nationaliteiten leven samen in onze stad. De veelheid aan culturen, talen, gewoonten en levensbeschouwingen is een enorme rijkdom, en vormt tegelijk ook een uitdaging. De Stad Gent ondersteunt dagelijks initiatieven die het samenleven en het wederzijds respect bevorderen. Racisme en discriminatie worden niet geduld. We voeren een actief beleid om haat en uitsluiting te bestrijden.
De Stad Gent neemt in de strijd tegen racisme en discriminatie een voorbeeldfunctie op. Mede door dit initiatief kunnen onze personeelsleden zich inleven in de verhalen en levens van nieuwkomers in Gent.
Zoals elk jaar is er ook in de stad veel te beleven. Op de vooravond van de Dag tegen Racisme organiseert Unia samen met het Geuzenhuis, vzw Humain en RELAAS een vertel- en toonmoment over op de vlucht zijn. En op zaterdag 30 maart organiseert de Gentse Lente naar ondertussen jaarlijkse gewoonte Djemaa Al Fna: een broeierige markt, genoemd naar een plein in Marokko waar diversiteit, creativiteit, verbeelding en ondernemerschap centraal staan.
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten