Stint als duurzaam vervoer binnen sociale economie…

Dankzij middelen van Provincie Oost-Vlaanderen rijden medewerkers van het Dienstenbedrijf Sociale Economie (DBSE) van de Stad Gent en het OCMW Gent voortaan rond met een stint.

 

De Stad Gent zet de elektrische bolderkar in voor het vervoer van wasgoed van OCMW-cliënten. Het wasgoed van oudere en hulpbehoevende Gentenaars wordt eerst naar één van de elf lokale dienstencentra in de buurt gebracht. Medewerkers van het DBSE verzamelen het wasgoed en vervoeren het vervolgens met de stint naar ‘De Wasserette’. Ook de was van de personeelsrestaurants en pensionwonen De Baai wordt op die manier opgehaald.

De stint wordt daarnaast ingezet voor het vervoer van voedseloverschotten van Foodsavers naar armoedeverenigingen en materiaal van Archief Gent. Op termijn is het ook de bedoeling om het schoonmaakmateriaal met een stint naar stadsdiensten te brengen.
 

Zowel het transport met de stint als ‘‘De Wasserette’ zijn tewerkstellingsprojecten waar werkzoekenden een opleiding krijgen tot respectievelijk logistiek medewerker en medewerker was en strijk. Dit elektrische cargovoertuig past binnen onze doelstelling om duurzaam transport te combineren met sociale tewerkstelling.’

Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid

Subsidie van Provincie Oost-Vlaanderen

Met de subsidie van 20.000 euro van de Provincie Oost-Vlaanderen kan de stint bij wijze van proefproject gedurende twee jaar geleased worden. Bij een positieve evaluatie kunnen de opleiding en dienstverlening uitgebreid worden.

‘Dit gezamenlijke project is een prachtig praktijkvoorbeeld van een schone wereld. Met een stint, vuile was en voedseloverschotten gaan we aan de slag voor propere mobiliteit, gelijke kansen en sociale rechtvaardigheid.’

Riet Gillis, gedeputeerde voor de Provincie Oost-Vlaanderen
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten