Tien jaar lokaal dienstencentrum Wibier…

Lokaal dienstencentrum Wibier in Sint-Amandsberg viert op woensdagnamiddag 20 maart zijn tiende verjaardag. Buurtbewoners en bezoekers zijn welkom op een feestelijke receptie, waarna ze hun dansschoenen kunnen bovenhalen voor een heus jubileumbal.

 

1.800 bezoekers en 200 vrijwilligers

Lokaal dienstencentrum Wibier bereikt jaarlijks 1.800 unieke bezoekers die aan een 60-tal verschillende activiteiten kunnen deelnemen. Van koken, filosofie en zumba over taal- en computerlessen tot wandelen, fietsen en daguitstappen. In 2018 deden 206 bezoekers een beroep op de dienstverlening van Wibier, met bijvoorbeeld 68 huisbezoeken ergotherapie.

Om dat allemaal in goede banen te leiden, kan Wibier zo’n 2o0 vrijwilligers inschakelen.

Antennewerking vanuit Wibier

Wibier is één van de elf lokale dienstencentra van de Stad Gent en is er in de eerste plaats voor de inwoners van Sint-Amandsberg, Dampoort, Oostakker en de vier kanaaldorpen: Sint-Kruis-Winkel, Desteldonk, Mendonk en Terdonk. Een zeer uitgestrekt gebied, waardoor Wibier intussen drie antennes oprichtte om nog dichter bij de mensen te staan: in de Kanaaldorpen, Oostakker en de wijk Dampoort-Heilig Hart-Scheldeoord.

De antennemedewerkers houden daar zitdagen en/of komen bij de mensen aan huis. Ze ondersteunen buurtbewoners met een beginnende zorgbehoefte en brengen mensen samen door, vaak in samenwerking met buurtpartners, activiteiten te organiseren, zoals buurtmaaltijden of een fietsenherstelplaats.

Doel van een lokaal dienstencentrum

Doel van een lokaal dienstencentrum is om oudere buurtbewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen in de best mogelijke omstandigheden. Ze doen dat door zich te profileren als een laagdrempelig ontmoetingscentrum waar buurtbewoners terecht kunnen voor informatie, advies en dienstverlening op maat, en door activiteiten te organiseren en vrijwilligerswerk aan te bieden.

Praktische informatie tiende verjaardag

De tiende verjaardag van Wibier wordt op woensdag 20 maart 2019 gevierd in het lokaal dienstencentrum, Antwerpsesteenweg 768, 9040 Gent.

Programma
  • 14 uur: verwelkoming door burgemeester Mathias De Clercq en Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid en Seniorenbeleid. Medewerkers en vrijwilligers die er van bij het prille begin bij waren, worden daarna door de burgemeester en de schepen in de bloemetjes gezet.
  • 14.30 uur: feestelijke receptie en rondleiding door het lokaal dienstencentrum
  • 16 uur – 20 uur: jubileumbal
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten